Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία για την μεταφορά μαθητών στην Ημαθία από τα ΚΤΕΛ Ημαθίας και Αστικά


Από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Ημαθίας και τα Αστικά Βέροιας και Νάουσας εκδόθηκε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση- καταγγελία: "Οδήγησαν την μεταφορά των μαθητών σε αδιέξοδο

 "Για ακόμη φορά γινόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές»…

Μια ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι, για μια ακόμη φορά καταγράφεται η αδυναμία να δοθεί έγκαιρη και ουσιαστική λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών…

Δυστυχώς ακόμη μια χρονιά η Ημαθία διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης αναποτελεσματικότητας, αλλά και της τεράστιας αδιαφορίας…

Τρεις μήνες μετά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς και ένα χρόνο από την έναρξή της, οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να διεκπεραιώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ για το έργο που εκτελέστηκε κατά την σχολική περίοδο 2011-2012!!!
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και τα αστικά Βέροιας και Νάουσας εκτέλεσαν πλήρως το έργο της μεταφοράς μαθητών χωρίς να εισπράξουν τα δεδουλευμένα, λόγω της ανεπίτρεπτης ολιγωρίας των αρμοδίων του νομού να διεκπεραιώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες!!!!

Φέτος, την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, η αρμοδιότητα για την ανάθεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών ανατέθηκε στις Περιφέρειες, χωρίς αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου, αλλά και με όρους που καθιστούν ασύμφορη κάθε εμπλοκή στην εκτέλεση του έργου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ουσιαστική λύση για θέματα που αφορούν κεντρικές διοικητικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και τα αστικά Βέροιας και Νάουσας συνεχίζουν να πληρώνουν τις παραλείψεις και την ολιγωρία των Δήμων του νομού οι οποίοι δεν φρόντισαν, όπως όφειλαν, να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του έργου που εκτελέστηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Ουσιαστικά κατά την περσινή σχολική χρονιά, όχι μόνο εκτελέσαμε το έργο, αλλά γίναμε και χρηματοδότες του (!!!) με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Μετά από όλα αυτά, καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα και δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να συνεχίσουμε το έργο της μεταφοράς των μαθητών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αν οι αρμόδιοι συνεχίσουν την ίδια τακτική αδιαφορίας.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που, μετά από τόσα χρόνια διαρκούς και απρόσκοπτης λειτουργίας, είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε αυτή την απόφαση στην οποία μας οδηγεί η απαράδεκτη στάση των «αρμοδίων»…

Τους μαθητές τους αφήνουν στο δρόμο οι κατ’ όνομα «αρμόδιοι» με την πλήρη και εξοργιστική αδιαφορία τους….

Το υπεραστικό και τα αστικά ΚΤΕΛ του νομού μας, αναμένουμε τα αποτελέσματα της καταλυτικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης ώστε να διευθετηθεί- έστω την ύστατη ώρα – μια κατάσταση που οδηγήθηκε σε αδιέξοδο".

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum