Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το ντοκιμαντέρ της Βεροιώτικης αποστολής και συνέντευξη ενός από τους συμμέχοντες

                    

Σε άλλη μια αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε ένα εκ των δυο ντοκιμαντέρ της Ελληνικής αποστολής στην Γερμανία στα πλαίσια του προγράμματος  «ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Φιλιππίδης σε συνεργασία με την Καλιάνθη Τσαμπαλή που τραβούσε τα πλάνα για το ντοκιμαντέρ.
Το θέμα του ντοκιμαντέρ σχετίζεται με την ζωή ενός Βιετναμέζου μετανάστη στην Γερμανία και την καθημερινότητα του εκεί.



Πήραμε μια συνέντευξη από τον δημιουργό του Than Pham Documentary ,Βασίλη Φιλιππίδη.

Καλησπέρα Βασίλη,τι ήταν αυτό που σε έκανε να συμμετέχεις στο πρόγραμμα «ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» που συμμετέχει ο δήμος Βέροιας για 5η συνεχόμενη χρονιά;

-Το ταξίδι στην Γερμανία,η συναναστροφή μου με συμμετέχοντες από πέντε διαφορετικές χώρες και η συμμετοχή στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ.

Υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική αποστολή;

-Από την πρώτη μέρα συνάντησης μας στην Βέροια υπήρξε θετικό και φιλικο κλίμα το οποίο εξελίχθηκε σε άψογη συνεργασία κατά την διάρκεια του προγράμματος και σε μια ισχυρή φιλία μεταξύ μας τώρα που επιστρέψαμε.

Πες μας λίγα αξιομνημόνευτα γεγονότα της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα.

-Το ταξίδι στο Βερολίνο,η βραδιά μαγειρικής και τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.

Είχες ασχοληθεί ξανά με κάτι τέτοιο ,όπως τα γυρίσματα και η σκηνοθεσία;

-Όχι ποτέ,μόνο ερασιτεχνικά.Το πρόγραμμα μου έδωσε μια μεγάλη εμπειρία και ένα κίνητρο να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο.

Πες μας λίγα πράγματα για το ντοκιμαντέρ.

-Το θέμα του ντοκιμαντέρ είναι σχετικό με την ζωή μεταναστών στην Γερμανία.Είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για την ολοκλήρωση του αλλά η εξαιρετική ομαδική δουλειά και ο επαγγελματισμός της εταιρίας που συνεργαστήκαμε μας έδωσαν το αποτέλεσμα ενός μικρού μήκους επαγγελματικού ντοκιμαντέρ.
  

 Οι εργασίες για την ολοκλήρωση αυτής της φαινομενικά μικρής δουλειάς ήταν αρκετές όπως εξοικείωση με τα κινηματογραφικά μέσα, κάμερες, μικρόφωνα , εκμάθηση βασικών αρχών λήψης και σκηνοθεσίας,  συζήτηση περί της φύσεως του τελικού αποτελέσματος και φυσικά η ίδια η διαδικασία των γυρισμάτων και επεξεργασίας του υλικού.

 Το κάθε μέλος της ομάδας ανέλαβε και μια συγκεκριμένη εργασία όπως σκηνοθεσία την οποία είχα εγώ, κάμερα την οποία είχε η Καλιάνθη Τσαμπαλή και ήχο και συνέντευξη την οποία ανέλαβαν συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες χώρες. 

Ποια ήταν τα σχόλια των άλλων αποστολών καθώς και της εταιρίας με την οποία συνεργαστήκατε ;

-Η εταιρία παραγωγής έμεινε άφωνη με το αποτέλεσμα,δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια από τους υπεύθυνους και τους συμμετέχοντες του προγράμματος!

Πες μας κάτι τελευταίο για να κλείσουμε την συνέντευξη.

-Προτείνω ανεπιφύλακτα να συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα όποτε τους δίνεται η ευκαιρία και να ευχαριστήσω τον δήμο Βέροιας, την εταιρία παραγωγής Blende 39 και τους εξαίρετους φίλους που γνώρισα στο ταξίδι.


Συνέντευξη Τζίμπουλας Νίκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum