Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αποτελεσματικότερη αστυνόμευση θέλει ο δήμος Βέροιας



Η πρώτη σύσκεψη εργασίας μεταξύ της Δήμαρχου  Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας, Νικόλαου Μπαντουβάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου, Νικόλαου Μαυροκεφαλίδη, των Αντιδημάρχων, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, Βαρβάρας Σταυροπούλου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βέροιας, Κωνσταντίνου Τσιλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν το επίκαιρο θέμα της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης του πρώην Δήμου Δοβρά μέσω της ένταξης της Δ.Ε. Δοβρά στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας. Ήδη ο Δήμος Βέροιας ζήτησε με έγγραφό του από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη την μεταφορά αρμοδιότητας αστυνόμευσης της περιοχής Δ.Ε. Δοβρά στο Α.Τ. Βέροιας. Επί του θέματος αυτού, ο Αστυνομικός Διευθυντής ανέφερε ότι κυοφορούνται εξελίξεις συγχωνεύσεων και γι αυτό δεν έχουμε απάντηση μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η στενή και διαρκής συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης για θέματα οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακού.

Η Δήμαρχος, έθεσε το ζήτημα της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην περιοχή, ζήτημα που αναγνωρίστηκε από όλους ως κυρίαρχο ενώ κ. Μπαντουβάκης σημείωσε ότι η υπηρεσία του αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα έλλειψης προσωπικού, κάτι που και οι προκάτοχοί του έχουν επισημάνει. Παρόλα αυτά, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι έχει δώσει εντολή για την αποτελεσματικότερη περιπολία κυρίως κατά τις βραδινές ώρες που συνήθως σημειώνεται η πλειοψηφία των κρουσμάτων εγκληματικότητας.

Η Δημοτική αρχή σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύει προς την πολιτική ηγεσία το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης του Α.Τ. Βέροιας, υποβάλλοντας έγγραφα ή προφορικά αίτημα για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης.

Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκε επίσης το θέμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου τέθηκαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπισθεί έως σήμερα και αποδέχτηκαν  όλοι ότι πρέπει η αρμοδιότητα να δοθεί σε ένα φορέα. Αναφέρθηκαν ακόμη τα προβλήματα επαιτείας κυρίως την Τρίτη την ημέρα λαϊκής αγοράς και επιτηδείων οι οποίοι πωλούν λαχεία κλπ. και  προτάθηκε η στενότερη συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και Αστυνομίας.

Η Δήμαρχος ζήτησε την επανάληψη χωριστών συνεργασιών για θέματα ROM, ναρκωτικών,  ενδοοικογενειακής βίας, έξαρση εγκληματικότητας π.χ. Μακροχωρίου, κλοπών μετασχηματιστών από αντλιοστάσια άρδευσης αγροτικών περιοχών, κλοπές ανακυκλώσιμων από Βουλγάρους και  ROM. Σημειώνεται ότι συμφωνήθηκε να προγραμματιστούν νέες συναντήσεις για τη συζήτηση των παραπάνω ζητημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum