Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο δικτάτορας Στυλιανός Παττακός γίνεται σήμερα 100 χρονών


Ο Στυλιανός Παττακός , ο ένας από τους πρωταγωνιστές της χούντας των Συνταγματαρχών που έβαλαν την...
Ελλάδα στον γύψο επί επτά ολόκληρα χρόνια κλείνει σήμερα 100 χρόνια ζωής. 


Ο αμετανόητος δικτάτορας γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Κρήτη . Μετά την επταετία καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε πριν από 22 χρόνια λόγω «ανήκεστου βλάβης της υγείας» του και για πολύ καιρό μετά έκανε δημόσιες εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις υπερασπιζόμενος το καθεστώς της 21ης Απριλίου 

«Ο στρατηγός που εκτελεί κάποιαν ενέργειαν, προηγουμένως την μελετά πολύ. Οταν την μελετήσει και αποφασίσει να την εκτελέσει, την εκτελεί και δεν μετανοεί. Γιατί να μετανοήσω που έκανα την 21η Απριλίου; Δεν μετανοώ καθόλου!Δεν βρέθηκε ένας να μου πει ότι τον έβλαψα και να με ξαπλώσει κάτω. Στα χρόνια που βρίσκομαι εκτός φυλακών, έχω δεχθεί τρεις επιθέσεις μόνο. Δηλαδή, φραστικές επιθέσεις, όταν αντελήφθησαν ότι είμαι ο Παττακός, με βρίζανε γιατί κατέστρεψα την Ελλάδα!» υποστήριζε στις δημόσιες τοποθετήσεις του. 

Σε μια απ τις συνεντεύξεις του ,ο εκ των πρωτεργατών της χούντας- μαζί με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Νικόλαο Μακαρεζο- έλεγε χαρακτηριστικά: «Θα έκανα και πάλι το ίδιο, εάν διαπίστωνα πως υπήρχε ανάγκη. Τώρα που είμαι γέρος συνεχίζω την επανάσταση, μέσα από τα βιβλία μου. Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά έναν κουζουλό για να τη σώσει» έλεγε και τόνιζε ότι οι νέοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα δεδομένα αρκεί να το θελήσουν. 

Ο Παττακός έχει σήμερα εξαιρετικά κλονισμένη υγεία αναφέρει το iefimerida.gr. Ζει με την σύζυγο της στα Πατήσια. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ακολουθούσε αυστηρό στρατιωτικό πρόγραμμα ενω πήγαινε και στην λαική της γειτονιάς του. Πριν από λίγους μήνες η κόρη του Ειρήνη μιλώντας στο newsbeast έλεγε πώς ο πατέρας της έχει αλλάξει τελείως: 

«Δεν ακούει καλά. Κοιμάται πάρα πολύ. Πρόσφατα κόντεψε να χάσει το μάτι του. Φέρνω διαρκώς γιατρούς στο σπίτι του γιατί εκείνος δεν μπορεί να βγει έξω και να περπατήσει για ώρα. Πριν από δύο χρόνια χρειάστηκε να βάλει βηματοδότη. Από το 1974 πληρώνω εγώ για τη νοσηλεία του. Το επίσημο κράτος τον θεωρεί νεκρό και γι’ αυτό είναι άνευ περίθαλψης και σύνταξης. Η μητέρα μου παίρνει μία σύνταξη χηρείας μόνο. Ευτυχώς, δεν αρρωσταίνει πολύ και συχνά κάποιοι γιατροί δεν του παίρνουν χρήματα μιας και τον αναγνωρίζουν». 

iefimerida.gr

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum