Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΕΥΑΒ προκήρυξε το διαγωνισμό για τον αγωγό ύδρευσης της Βεργίνας



Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το καταναλωτικό κοινό και γνωρίζοντας το πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Βεργίνας, έχοντας δε ως στόχο την παροχή επαρκούς και κατάλληλου νερού, εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, την ορθολογική διαχείριση αυτών και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον κάτοικο-καταναλωτή του Δήμου, η ΔΕΥΑΒ ενέταξε στο Π.Ε.Π 'Μακεδονίας - Θράκης' το έργο «Εξωτερικός αγωγός ύδρευσης οικισμού Βεργίνας Δ. Βέροιας» προϋπολογισμού 1.162.350,00 €.  
 
Στο πλαίσιο αυτό απαντώντας στην αγωνία των κατοίκων και δικαιώνοντας τους κόπους τόσο του Προέδρου της Κοινότητας Βεργίνας κ. Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη όσο και των κατοίκων του οικισμού, η ΔΕΥΑΒ δημοσιοποίησε σχετική προκήρυξη υλοποίησης του παραπάνω έργου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτριος Δάσκαλος, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρος της Κοινότητας Βεργίνας δήλωσε μεταξύ άλλων « Η ΔΕΥΑΒ πιστή στη δέσμευσή της έναντι των κατοίκων της Βεργίνας, συνέταξε στον μικρότερο δυνατό χρόνο, υπέβαλε προς χρηματοδότηση και τελικά κατόρθωσε μετά από άοκνες προσπάθειες και προσωπικές μου πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση να πετύχει την έγκριση και τελικά την προκήρυξη ενός ζωτικής σημασίας έργου για την Βεργίνα, ένα έργο που αντιμετωπίζει ριζικά και άμεσα την υδροδότηση του οικισμού με επαρκές και υγιεινό πόσιμο νερό.

Η υλοποίηση του παραπάνω έργου είναι σημαντική, γιατί αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο ένα σημαντικότατο ζητήματα ύδρευσης στο Δήμο μας. Ένα έργο πνοής εντασσόμενο στο συνολικό μας σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας του νερού.

Στόχος μας ήταν και είναι οι κάτοικοι στην πόλη αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να καταναλώνουν καθαρό και υγιεινό νερό χωρίς πρόβλημα επάρκειας.

Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί μέρα με τη μέρα δικαιώνονται οι αγώνες μας και θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω το ΔΣ της επιχείρησης, τον Πρόεδρος της κοινότητας Βεργίνας κ. Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη αλλά και όλους όσους συνέβαλαν ο καθένας από το δικό του μετερίζι στην υλοποίηση του παραπάνω έργου.». 


Το έργο αφορά την κατασκευή εξωτερικού αγωγού, μήκους 10.200 m για την ύδρευση της Βεργίνας και την κατασκευή όλων των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο μήκος του προς κατασκευή αγωγού (φρεάτια δικλείδων, συνδέσεις με υφιστάμενο δίκτυο, φρεάτιο αεραγωγού, βαλβίδες κλπ). Συγκεκριμένα θα κατασκευασθεί αγωγός από την δεξαμενή του οικισμού Ασωμάτων και μέσω των δημοτικών οδών θα καταλήγει στην δεξαμενή της Βεργίνας μεταφέροντας στη Βεργίνα νερό από τις πηγές υδροδότησης της Βέροιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum