Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας: «Να αποδοθεί η κοινόχρηστη πλατεία του Αγίου Αντωνίου στους δημότες»Τα έργα της αστικής ανάπλασης ανέδειξαν μείζονα ζητήματα χρήσης κοινόχρηστων χρόνων, που επί δεκαετίες οι δημότες της Βέροιας αγνοούσαμε.
Είναι δεδομένο ότι ανάγκες και συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών διαμόρφωσαν καταστάσεις που πλέον δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να γίνονται ανεκτές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χρήση κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης που ασφυκτιά από την πυκνή δόμηση και την τσιμεντοποίηση.
Σύμφωνα με την ΕΠΑ 182/1987 που αφορά την έγκριση τμήματος της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Βέροιας, το Οικοδομικό Τετράγωνο με αριθμό 157 όπου είναι χτισμένος ο Ναός του Αγίου Αντωνίου αποτελεί πλατεία, δηλαδή κοινόχρηστο χώρο.
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το αποτέλεσμα της ανάπλασης της κοινόχρηστης αυτής πλατείας από το Δήμο Βέροιας και αναμένουμε και την ολοκλήρωσή της με τοποθέτηση καθισμάτων (παγκάκια) για να αποτελέσει χώρο ξεκούρασης και χαλάρωσης για όλους τους δημότες και τα παιδιά.
Αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η απομάκρυνση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων και των κλειδαριών στις δύο εισόδους πρόσβασης των δημοτών, με μέριμνα της Δημοτικής Αρχής, με άμεση παράδοση των κλειδιών από πλευράς του υπεύθυνου του Ναού, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν δικαιούται να καταλαμβάνει αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο, για οποιονδήποτε λόγο, με το οποιοδήποτε πρόσχημα ή «σχήμα».     

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ


2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum