Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Την συνδρομή της εισαγγελέως ζήτησε ο Δήμος Βέροιας για τα αδέσποτα


Έκτακτη συνάντηση με την  Εισαγγελέα υπηρεσίας κ. Ανδρέου  είχε χθες αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής της Βέροιας με επικεφαλής τη Δήμαρχο κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος που προκαλούν επιθετικά αδέσποτα σκυλιά σε γειτονιές της Βέροιας. Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και σε μεγάλο βαθμό προϊόν της κρίσης και του νομοθετικού κενού.Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου  προβαίνει στην περισυλλογή των  αδέσποτων προς αντιλυσσικό εμβολιασμό και στείρωση, ωστόσο υπάρχουν αρκετά αδέσποτα  που εμφανίζουν επιθετική  συμπεριφορά δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν χωρίς νάρκωση.
Το συνεργείο του Δήμου σε συνεργασία με την εποπτεύουσα κατά το νόμο αρχή την Δνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας, επιχείρησε επανειλημμένα να συλλάβει τα  αδέσποτα  αυτά με χρήση βρώσιμων δολωμάτων στα οποία είχε γίνει τοποθέτηση υπνωτικών σκευασμάτων, χωρίς όμως επιτυχία, αφενός γιατί τα δολώματα αυτά δεν έχουν ισχυρή αναισθητική ισχύ και αφετέρου γιατί τα επιθετικά σκυλιά λόγω της αντικοινωνικότητας τους δεν πλησιάζουν την τροφή.
Τονίζεται, ότι ο Δήμος δεν  νομιμοποιείται να διαθέτει ειδικά όπλα με χρήση αναισθητικού, ούτε πιο ισχυρά αναισθητικά για τα βρώσιμα δολώματα. Σήμερα η Κτηνιατρική Υπηρεσία δεν διαθέτει ειδικά όπλα που εκτοξεύουν υπνωτικό βέλος (όπως στο παρελθόν) και η προσπάθεια περισυλλογής των επιθετικών αδέσποτων είναι ατελέσφορη.
Από την Εισαγγελέα ζητήθηκε η παρέμβαση  της για να βρεθεί νόμιμος τρόπος συγκρότησης συνεργείου που θα κάνει  χρήση ειδικού όπλου.
Η κ. Ανδρέου επικοινώνησε άμεσα  με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συζήτησε το θέμα με υπηρεσιακούς παράγοντες απαιτώντας να δοθεί άμεσα μια λύση στο πρόβλημα. Τονίζεται ότι η Αντιεισαγγελέας συμφώνησε ότι ο υφιστάμενος νόμος που αναθέτει την αρμοδιότητα της περισυλλογής αδέσποτων στους Δήμους υπό την εποπτεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας εμφανίζει σοβαρά κενά, αφού δεν δίνει τη δυνατότητα της χρήσης κάθε πρόσφορου μέσου καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή για να είναι το έργο των Δήμων ολοκληρωμένο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Θ. Κορωνάς, Β. Παπαδόπουλος, Κ. Βοργιαζίδης, Α. Καγκελίδης, Ν. Τσιαμήτρος, ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Σουμελίδης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Κ.Κουβακάς.  
Αξίζει να τονισθεί ότι η Αντιεισαγγελέας  κ. Ανδρέου έδωσε ιδιαίτερη προσοχή  στο φλέγον θέμα, η ίδια δε, εξέφρασε την κατανόηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι πολίτες και διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει την Εισαγγελέα Βέροιας κ. Χολέβα, με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της συνάντησης για να της περιγράψει την έκταση και την ένταση του προβλήματος.
Μετά από πολλά τηλεφωνήματα που έκανε, η κ. Ανδρέου, πέτυχε να λάβει από τους αρμόδιους του  Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης, τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει άμεσα  συντονισμός για τη συνεργασία του  Δήμου με επιστημονικές οργανώσεις που διαθέτουν την άδεια χρήσης όπλου που εκτοξεύει υπνωτικά βέλη, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στην πόλη της Βέροιας.

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum