Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κραυγή αγωνίας από τους σπουδαστές των ΤΕΙ Κοζάνης



Συνεχόμενες πορείες από τους φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Κοζάνης για την αλλαγή που προωθείται μέσω του σχεδίου «Αθηνά»!Δείτε την ανακοίνωση τους και το βίντεο από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης!

Μετά από απόφαση της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με κεντρικό θέμα το σχέδιο «Αθηνά» και τη συρρίκνωση της παιδείας ανακοινώνουμε ότι είμαστε κατά του σχεδίου που έχει στόχο την εξάλειψη της δημόσιας παιδείας και την μετεγκατάσταση-μετανάστευση σπουδαστών. Το σχέδιο «Αθηνά» πλήττει και το ΤΕΙ μας και ειδικότερα τη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Με τη συγχώνευση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών που δημιουργεί ένα μέλλον αβέβαιο, συνεχίζει με το κλείσιμο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος συγχωνεύοντας 4 τμήματα δίχως να έχουν ένα κεντρικό γνωστικό αντικείμενο.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη μελλοντική αλλαγή των ονομάτων των σχολών, δίχως το Υπουργείο Παιδείας να εγγυάται ότι τα μελλοντικά πτυχία των σπουδαστών θα είναι ισάξια ή και καλύτερα από αυτό που ήδη έχουμε. Δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αλλαγή έδρας του τμήματος μας από την πόλη της Κοζάνης στην Καστοριά, είναι αδιανόητο με έναν τέτοιο αυθαίρετο τρόπο να μεταφερθούν τόσες χιλιάδες φοιτητές.
Η Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ). Η ΣΔΟ ανήκει στο ΤΕΙ Κοζάνης, που είναι το κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Οι σπουδαστές της Διοίκησης Επιχειρήσεων συμπράττουν και δημιουργούν ένα κοινό άξονα για την ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά». Καλούμε όλο το σπουδαστικό κίνημα, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τους συμπολίτες μας και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας. Η συνεργασία και η μαζική κινητοποίηση μπορεί να φέρει την αλλαγή σε αυτό το σχέδιο.
Οι σπουδαστές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum