Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Οι 10 πιο περίεργοι θάνατοι στην ιστορία της rock



Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ένα σεξουαλικό «παιχνίδι» στέρησε τη ζωή στον Michael Hutchence των INXS. Θυμόμαστε αυτόν και άλλους εννέα θανάτους που έμειναν την ιστορία.       



    

Michael Hutchence


Μόλις τρία χρόνια είχαν περάσει από το θάνατο του Curt Cobain και ο νεαρόκοσμος των 90s συγκλονίζεται ξανά με το άκουσμα πως ο Michael Hutchence βρέθηκε κρεμασμένος με την ίδια του την ζώνη. Η υπόθεση έδειχνε εύκολη. Ταλαιπωρημένος από κατάθλιψη, ναρκωτικά και ποτό στο αίμα του. Όλα έδειχναν πως πρόκειται γι αυτοκτονία και μάλιστα αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου ως και τις μέρες μας. Παρόλα αυτά, η οικογένεια του, η φίλη του, Paula Yates, η οικογένεια του και οι περισσότεροι φίλοι του ισχυρίζονται πως έπεσε θύμα ερωτικής αυτοϊκανοποίησης. Με τον ίδιο τρόπο πέθανε πρόσφατα και ο ηθοποιός, David Carradine. Αξίζει να σημειώσουμε για την Paula Yates πως την έκλεψε μέσα από τα χέρια του Bob Geldof και μάλιστα το 1996 έκαναν και  παιδί. Μακαρίτισσα και αυτή από το 2000 εξαιτίας των ναρκωτικών.


Buddy Holly




Για πολλούς το rock n roll άρχισε μόλις εμφανίστηκε ο Buddy Holly. Είχε μπροστά του τεράστια καριέρα αλλά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 22 ετών. Τραγικό το τέλος του και παιχνίδι συμπτώσεων. Τον χειμώνα του 1959 περιοδεύει στην Αμερική παρέα με την μπάντα του, τους Crickets. Το κρύο στις βόρειες πολιτείες πολικό και το πούλμαν που τους μεταφέρει προβληματικό. Δεν δούλευε το καλοριφέρ ενώ είχαν συνέχεια βλάβες. Στις 2 Φεβρουαρίου έπαιξαν στην Αϊόβα και στη συνέχεια έπρεπε να πάνε στη Μινεσότα. Αποφασίζουν να νοικιάσουν ένα μικρό αεροπλάνο το οποίο όμως δεν τους χώραγε όλους. Αρχικά ο Buddy Holly μένει έξω αλλά στο τέλος παίρνει την θέση του μπασίστα, Waylon Jennings. Μάλιστα αστειεύονται μεταξύ τους. «Ελπίζω να πέσει το αεροπλάνο σου» λέει ο Jennings, «ελπίζω να παγώσεις στο λεωφορείο» απαντάει ο Buddy Holly. To αεροπλάνο γκρεμίστηκε στο έδαφος λίγο μετά την απογείωση του και πέθαναν όλοι οι επιβαίνοντες.


Cass Elliot




Ο αστικός μύθος λέει πως η Cass Elliot των Mamas & Papas το 1974 πνίγηκε τρώγοντας ένα σάντουιτς. Η αλήθεια είναι πως πέθανε από καρδιακή προσβολή αλλά ο λόγος που μπήκε σε αυτή τη λίστα είναι ότι τέσσερα χρόνια αργότερα, στο ίδιο διαμέρισμα του Λονδίνου, έφυγε από την ζωή και ο Keith Moon των Who!


Marc Bolan


Από τροχαίο πήγε ο τραγουδιστής των T. Rex τον Σεπτέμβριο του 1977 και μάλιστα σε ηλικία 29 ετών. Η πλάκα είναι πως ήταν γνωστός ο φόβος του για τα αυτοκίνητα και η αίσθηση του πως θα πεθάνει νέος. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έμαθε ποτέ να οδηγάει. Το αμάξι στο δυστύχημα οδηγούσε η Gloria Jones η οποία και τραυματίστηκε σοβαρά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, πάλι από τροχαίο, πέθανε και ο μπασίστας των T-Rex, Steve Currie.


Keith Relf


Άλλος ένας που έφυγε τραγικά. Το 1976, ο 33χρονος τραγουδιστής των Yardbirds επιχειρεί να παίξει ηλεκτρική κιθάρα σπίτι του. Όμως δεν την γείωσε σωστά και πέθανε από ηλεκτροπληξία.


Johnny Ace


Αν ζούσαμε στα 50s πιθανότατα οι περισσότεροι να ακούγαμε non stop τις επιτυχίες του Ace, ένα από τους μεγαλύτερους star της εποχής. Η αιτία θανάτου σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Έχασε τη ζωή του παίζοντας ρώσικη ρουλέτα. Κάποιοι άλλοι βέβαια δίνουν μία άλλη εκδοχή. Ο Ace είχε πάντα μαζί του ένα περίστροφο. Κάποια στιγμή αρχίζει να το επεξεργάζεται. Ένας από την παρέα του λέει να προσέχει και αυτός για να τον καθησυχάσει πως μέσα δεν έχει σφαίρα, σημαδεύει τον εαυτό του.


Terry Kath


Παρόμοιο θάνατο είχε και ο αυθεντικός κιθαρίστας των Chicago το 1978. Έπαιζε με ένα όπλο το οποίο νόμιζε πως είναι άδειο. Μάλιστα για να καθησυχάσει ένα φίλο του, του έδειξε τον άδειο γεμιστήρα και του είπε, «Μην ανησυχείς, είναι άδειο». Στη συνέχεια στρέφει το όπλο πάνω του και σκοτώνεται. Υπήρχε σφαίρα στη θαλάμη. Ήταν μόλις 32 ετών.


Les Harvey


O Les Harvey ήταν ο κιθαρίστας της σκωτσέζικης μπάντας, Stone The Crows και το 1972 χάνει τη ζωή του σε συναυλία στην Ουαλία όταν ακούμπησε με υγρά χέρια ένα ξεχαρβαλωμένο μικρόφωνο.


Marvin Gaye


Μία μέρα πριν συμπληρώσει τα 45 του χρόνια, πρωταπριλιά του 1984 ο Marvin Gaye πέφτει νεκρός από τα χέρια του ίδιου του πατέρα. Ο Αμερικανός τραγουδιστής που πραγματοποίησε τεράστια καριέρα, το τελευταίο διάστημα ζούσε με τους γονείς του στη προσπάθεια του να ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Δυστυχώς οι γονείς του δεν κατάφεραν να το βοηθήσουν και οι καυγάδες με τον πατέρα του ήταν καθημερινοί. Το κακό δεν άργησε να γίνει.


Randy Rhoads


O Randy Rhoads έζησε μόλις 25 χρόνια ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει εξαιρετικό όνομα και να θεωρείται ακόμα και τώρα ένας κορυφαίος κιθαρίστας του metal. To 1982 o Rhoads περιόδευε με τον Ozzy Osbourne και έπεσε θύμα ενός ιδιαίτερα περίεργου αεροπορικού δυστυχήματος. Ο Ozzy και η παρέα του κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι με το λεωφορείο τους, σταματούν κάπου στη Φλόριντα, σε ιδιοκτησία του οδηγού τους. Εκεί κοντά υπήρχε και μία αερολέσχη με τον οδηγό να έχει και δίπλωμα πιλότου. Παρά το γεγονός ότι ο Rhoads φοβόταν τα αεροπλάνα, το πείθει για μία βόλτα με δύο όρους. Να μην επιχειρήσει περίεργα κόλπα και να του δώσει την δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες που ήταν και το χόμπι του. Οι δυο τους παρέα με τον στιλίστα της μπάντας, κάνουν βόλτες και κάποια στιγμή αποφασίζουν να  …πειράξουν τους υπόλοιπους που κοιμόντουσαν μέσα στο λεωφορείο τους. Δύο φορές πέταξαν οριακά πάνω του, την τρίτη όμως το φτερό ακούμπησε την οροφή με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και το αεροπλάνο να καρφωθεί πάνω σε δέντρα. Ο θάνατος και των τριών ήταν ακαριαίος και μάλιστα απανθρακώθηκαν. Η αναγνώριση έγινε από τα δόντια τους.


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum