«Σιωπώ γιατί η αδιαφορία της πολιτείας για τους ηλικιωμένους με αφήνει άφωνο», «Σιωπώ γιατί τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την οργή μου», «Σιωπώ γιατί η βαρβαρότητα με αφήνει άφωνο». Με αυτά τα λόγια αναγραμμένα σε πικέτες, εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν χθες το πρωί στη Βέροια μία πρωτότυπη διαμαρτυρία, στο πλαίσιο των καθημερινών εξορμήσεων στις οποίες προχωρούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος ζητώντας συμπαράσταση και στήριξη στο αγώνα τους από φορείς και πολίτες.
Οι εργαζόμενες φορώντας «σιωπηρές» λευκές μάσκες – ανέκφραστο προσωπείο που συμβολίζει τη σιωπή - και πικέτες, έκαναν διαμαρτυρία στην πλατεία Εληάς. Ενώ σήμερα το πρωί προγραμματίζουν να κάνουν πορεία από την πλατεία Εληάς έως την πλατεία Ωρολογίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια» βρίσκονται πλέον σε απεργία διαρκείας, μετά από σχετική απόφαση της Ένωσης Προσωπικού Υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΕΠΥΒ) Κεντρικής Μακεδονίας.
«Σε δύο μήνες λήγουν οι συμβάσεις μας και η πολιτεία δεν μας έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι προτίθεται να κάνει. Ακούμε ότι, και να συνεχιστούν οι δομές, δεν θα συνεχίσει το ίδιο προσωπικό. Θέλουν να κάνουν… ανακύκλωση ανέργων. Είναι απαράδεκτο, μετά από 10 χρόνια συνεχούς προσφοράς, να μας πετούν στο δρόμο», μας είπε η κ. Θεοπίστη Φανάρα, μέλος της διοίκησης της ΕΠΥΒ Κ. Μακεδονίας.
Όπως επισημαίνει, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δηλώσει στους εργαζόμενους ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, αλλά όχι με την ίδια μορφή και τους ίδιους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, με δικαιολογία την οικονομική κρίση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα, επιχειρείται η διάλυση ενός σημαντικού θεσμού για τον πολίτη, μιας από τις – πανθομολογουμένως – καλύτερες υπηρεσίες των δήμων. Επιχειρείται η απόλυση 4.000 εργαζομένων που με αίσθημα ευθύνης, συνέπεια και προσωπικές στερήσεις, έστησαν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» από το μηδέν και σήμερα εξυπηρετούν πάνω από 10.000 πολίτες, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην διαλυθεί ο θεσμός, να μην απολυθούν και να υπάρξει άμεσα σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν υποστεί πολλές φορές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους, ενώ και σήμερα είναι απλήρωτοι για 5-9 μήνες.
maknews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου