Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Συνέλαβαν τον Άκη Τζοχατζόπουλο!!!

Λίγο πριν από τις 11.00 σήμερα το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του πρώην υπουργού από τον ανακριτή που χειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου.

Αυτήν την ώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στον 10ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α. για την τυπική διαδικασία και εν συνεχεία θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Στις 11.16 το πρωί πέρασε την πόρτα του κτηρίου χωρίς χειροπέδες και με ήρεμο ύφος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πάμε στον ανακριτή, θα τα πούμε εκεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές ενεργοποίησαν τις διατάξεις του νόμου 4022/2011, που αφορά στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς κρατικών πολιτικών προσώπων ή κρατικών υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι εκδόθηκαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης για άτομα που είχαν λειτουργήσει ως παρένθετα πρόσωπα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία, χωρίς ακόμη να έχει γνωστό ποιους αφορούν.

Κατά πληροφορίες της zougla.gr, το ένα ένταλμα αφορά στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Το ένταλμα σύλληψης του Α. Τσοχατζόπολου αφορά στο θέμα της νομιμότητας της αγοραπωλησίας του ακινήτου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων.Τρία οχήματα της Ασφάλειας, τέσσερις αστυνομικοί και άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης έξω από την οικία του επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα διεξαγόταν έρευνα και στο σπίτι της κόρης του.

Άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονται και στο γραφείο του πρώην υπουργού στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου 8, όπου πραγματοποιούν έρευνα και κάνουν φύλλο και φτερό σημαντικά έγγραφα που έχει ο πρώην υπουργός.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλακούν και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή καταζητούνται και άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση με τον κ. Τσοχατζόπουλο.Για την υπόθεση της αγοραπωλησίας είχε διαταχθεί προκαταρτική εξέταση τον Ιούνιο του 2010 από την κα Ράικου. Την έρευνα διενήργησαν δύο εισαγγελείς, η Ευγενία Κυβέλου και η Ελένη Σίσκου, που κάλεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τον κ. Τσοχατζόπουλο τον Οκτώβριο του 2011.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξεταζόταν η διάπραξη του αδικήματος που αφορά στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και φορολογικές παραβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φάκελος χρεώθηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλη.

Πηγή: www.skai.gr/zougla.gr

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum