Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Η ιστορική μας δραχμούλα

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος της σύγχρονης μας ιστορίας είναι η ένταξη μας στην ευρωζώνη. Αρχικά, σαν να υπνωτιστήκαμε, χαρήκαμε για την είσοδο της μικρής μας χώρας και απολαύσαμε την...
ευκαιρία να γίνουμε και επίσημα Ευρωπαίοι. Όμως η χαρά μας πληρώθηκε πολύ ακριβά:

  1. δεν μπορούμε να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα, αλλά θα πρέπει να παρακαλάμε τους Ευρωπαίους να τυπώσουν νόμισμα το οποίο στη συνέχεια ουσιαστικά θα μας το δώσουν  με την μορφή δανείων, εγγυήσεων. Και αυτή τη "φωτοτυπία" του νομίσματος που στέρησε θέσεις εργασίας στην τοπική μας Οικονομία, θα πρέπει να την  πληρώνουμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
  2. παραδώσαμε εθελοντικά την νομισματική μας εξουσία, οικειοθελώς στους Ευρωπαίους, χάνοντας την δυνατότητα να παίζουμε με την ισοτιμία του νομίσματος μας. 
  3. για περισσότερο διάστημα από ένα χρόνο, οι τιμές των περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών απογειώθηκαν και εν τούτοις η στατιστική υπηρεσία δήλωνε πληθωρισμό χαμηλότερο του 5%, όταν η τσέπη μας απώλεσε πάνω από 20% της αγοραστικής μας δύναμης. Όλως συμπτωματικά, παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε όλη την Ευρώπη, και όλως συμπτωματικά, παντού ο πληθωρισμός κυμάνθηκε σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα των προηγούμενων ετών. 
  4. καταστράφηκαν οι παραγωγές ελληνικών προϊόντων, καθώς ήταν αδύνατος ο ανταγωνισμός με τα μεγαθήρια της Ευρώπης τόσο σε εμπορικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο. 
  5. σήμερα πάλι μας εκβιάζουν έμμεσα ή άμεσα με την έξοδο μας στην δραχμή, θέλοντας να μας περάσουν μέτρα που τελικά θα είναι μακροπρόθεσμα πιο δυσβάστακτα από αυτά που θα είχαμε υποστεί από την έξοδο μας στην δραχμή. 
Τελικά μήπως το ευρώ δεν στήθηκε για εμάς, αλλά για τους μεγάλους της Ευρώπης; Μήπως το όλο κόλπο της Ενωμένης Ευρώπης, δεν οργανώθηκε για όλους εμάς αλλά για τις μεγάλες δυνάμεις που άνετα θα εφοδίαζαν με τα προϊόντα τους τις νότιες αγορές; Με λίγα λόγια, οι Πολιτικοί μας, έστησαν συστηματικά την παράδοση της Χώρας μας με προσεκτικά πολιτικά βήματα εδώ και 35 περίπου χρόνια. Και θα ρωτήσει κανείς...Μα τι κοινό είχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι πολιτικοί μας; Την Μασσωνία, την Bilderberg και ποιός ξέρει τι άλλα κοινά τους έδεναν. Ο καθένας από εσάς μπορεί να υποθέσει, με βάση όσα διαβάστηκαν και ακούστηκαν για σκάνδαλα.

http://periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum