Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Επειδή ήθελε να έρθει ο Παπούλιας 400 αστυνομικοί έχασαν το Πάσχα τους...

Την καταστρατήγηση του δικαιώματος της ημερήσιας ανάπαυσης την ήμερα του Πάσχα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ημαθίας, εξ αφορμής της πρόσφατης κινητοποίησης για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Β΄ Μοίρα Καταδρομών της Νάουσας. Οι αστυνομικοί θεωρούν παράλογο σήμερα που η ασφάλεια των πολιτών κλονίζεται, όλες μα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού να επικεντρώνονται στα μέτρα τάξης για την ασφάλεια της μετακίνησης του Προέδρου, με συνέπεια την παντελή απουσία αστυνομικών σε όλο τον υπόλοιπο νομό.
«Δεν υπολογίζεται το ανθρώπινο κόστος παρά μόνον το υπηρεσιακό συμφέρον», αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους και τονίζουν: «Την ημέρα του Πάσχα που με την παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στον νομό Ημαθίας διατάχθηκαν οι περικοπές κάθε ημερήσιας ανάπαυσης και η χρησιμοποίηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε μέτρα τάξης και στατικών ελέγχων σε κάθε διασταύρωση του οδικού δικτύου του νομού. 400 αστυνομικοί κλήθηκαν να μην κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους αλλά να χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση του πρώτου Πολίτη της Χώρας στο στρατόπεδο της β΄ μοίρας καταδρομών στην Νάουσα.»
Σε άλλο σημείο της επιστολής του οι αστυνομικοί τονίζουν ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος διαπίστωσε υπερβολή κατά τον ερχομό του, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτούν οι περισσότερες δυνάμεις με την έλευση του, ωστόσο ήταν ήδη αργά.
Η διαμαρτυρία καταλήγει:
«Λυπούμαστε ιδιαίτερα που η παρουσία του Πρόεδρου επέφερε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά ιδιαίτερα διαμαρτυρόμαστε για τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι αστυνομικοί -εργαζόμενοι κατά τον σχεδιασμό των μέτρων, που κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μην υπολογίζουν κανένα δικαίωμα εργαζομένου παρά μόνον την ικανοποίηση – ηθική και υπηρεσιακή – των προϊσταμένων τους !
Υποχρέωση μας είναι η προάσπιση της ασφάλειας του Πολίτη, πόσο μάλλον του πρώτου Πολίτη της Χώρας. Είναι όμως παράλληλα αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζομένου και υποχρέωση της Υπηρεσίας να αποδίδεται κατά τον νόμο μία ημέρα της εβδομάδας για την ημερήσια ανάπαυσή του, έστω κι αν είναι Πάσχα!
Ευελπιστούμε να μην επανέλθουμε στο μέλλον για όμοιες καταστάσεις...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum