Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Θέλει να σταματήσει την ίδρυση κέντρου λαθρομετανάστευσης ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στο Ν. Ημαθίας και συγκεκριμένα στο δήμο Αλεξάνδρειας, συγκάλεσε συνέλευση στις 9 Απριλίου, η οποία κατόπιν ψηφοφορίας αποφάσισε να μην επιτρέψει να δημιουργηθεί κέντρο λαθρομεταναστών στον Δήμο.  

Για την ακρίβεια από το συμβούλιο εκδόθηκε ψήφισμα το περιεχόμενο του οποίο περιελάμβανε τα εξής: 
  •     Άμεση ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων υποδοχής λαθρομεταναστών και ειδικότερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
  •     Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες – πρόσφυγες, για να περιθάλπονται, σιτίζονται, στεγάζονται, να λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, και αναλόγως των περιπτώσεων, ή να τους δίδονται ταξιδιωτικά έγγραφα σε συνεννόηση με τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή να απελαύνονται στις χώρες τους.
  •     Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
  •     Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους διώκονται πολιτικά ή λόγω εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
  •    Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων όσων μεταναστών – προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.
  •     Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις.
  •     Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και προέρχονται από γονείς που νομίμως διαβιούν στη χώρα μας και να δοθεί ιθαγένεια στους νόμιμους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις και σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. 
Το ψήφισμα υπερψήφισαν οι Δ.Σ. κ.κ. Κούγκας Αθανάσιος, Γκιουρτζής Ιωάννης, Γκαβαρδίνας Νικόλαος, Βασιλόπουλος Δημήτριος, Βενιόπουλος Κωνσταντίνος, Μοσχοπούλου Όλγα, Ανδρονίδης Σάββας, Παντόπουλος Χρήστος,Ματσούκας Αριστείδης, Διακόπουλος Κωνσταντίνος, Γκιορτζής Δημήτριος, Κωτούλας Χρήστος, Τζίλας Γεώργιος, Κιοσέογλου Ιερεμίας, Στεργιόπουλος Γρηγόριος, Μητρόπουλος Ευάγγελος, Κούτσιας Νικόλαος και Μπούτσης Παναγιώτης.

Το ψήφισμα, όπως διατυπώνεται παραπάνω, καταψήφισαν οι Δ.Σ. κ.κ. Γκιόνογλου Χαράλαμπος, Απατσίδης Ιωάννης, Χαλκίδης Ισαάκ, Βουλγαροπούλου Μαρία, Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης, Τασιόπουλος Αναστάσιος, Σαρακατσιάνος Νικόλαος, Δριστάς Στέφανος, Ανεσίδης Νικόλαος, Σπυρίδης Γεώργιος και Αλευράς Χρήστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum