Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Το χωριό Fucking...αλλάζει όνομα!

σεμνό, όνομα, χωριό, Αυστρία, Σάλτζμπουργκ, Fucking, μετονομασία, δημοψήφισμα, π
Ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας είναι παγκοσμίως γνωστό για το...
«πικάντικο» όνομα του. Ωστόσο το χωριό Fucking φαίνεται πως αλλάζει πλέον σελίδα αφού οι κάτοικοι σκοπεύουν να αλλάξουν το όνομα του οικισμού.

Οι κάτοικοι δεν φαίνεται να ενοχλούνταν τόσο από το ίδιο το όνομα, ωστόσο φαίνεται ότι κουράστηκαν να πληρώνουν τις κλεμμένες δημόσιες πινακίδες που έπαιρναν ως λάφυρο περαστικοί και τουρίστες και να ξηλώνουν τεράστιες φωτογραφίες ημίγυμνων γυναικών.

Το σκέφτηκαν λοιπόν πολύ. Και κατέληξαν πως δεν τους μένει άλλη λύση από τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ετσι, στα τέλη της εβδομάδας, οι 104 κάτοικοι θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν αν θα δώσουν στο χωριό τους ένα πιο «σεμνό» όνομα. Το θέμα είχε τεθεί ξανά το 2005.

Τότε οι κάτοικοι είχαν αποφασίσει να κρατήσουν το όνομα που το χωριό απέκτησε πιθανότατα από τον βαυαρό ευγενή Ανταλπερτ φον Φούκινγκεν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην περιοχή τον 11ο αιώνα. Μέσα στα επτά χρόνια που μεσολάβησαν όμως, η πιθανότητα να τροποποιήσουν ελαφρώς το όνομα του χωριού τους άρχισε να ωριμάζει μέσα τους.

«Είμαστε πολύ παραδοσιακοί», εξηγούν. Αλλωστε, δεν σκοπεύουν να προβούν σε ριζικές αλλαγές. Απλώς θα αντικαταστήσουν τον δίφθογγο ck με ένα ή δύο g. Ετσι, οι τουρίστες θα πάψουν να ποζάρουν άκομψα με φόντο τις δημόσιες πινακίδες και οι κάτοικοι θα βρουν ξανά την ηρεμία που απολάμβαναν έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εως τότε δηλαδή που ζούσαν στην αφάνεια, μέχρι να «ανακαλύψουν» το χωριό τους Βρετανοί και Αμερικανοί στρατιώτες που περνούσαν από την περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum