Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Καζάνι που βράζει οι καταστηματάρχες της Βενιζέλου για τις αλλαγές από το έργο των αστικών αναπλάσεων

Έντονο προβληματισμό και σοβαρές ενστάσεις με έμφαση στις χαμένες θέσεις στάσης και στάθμευσης στο κέντρο κατάθεσαν το βράδυ της Τετάρτης οι καταστηματάρχες της οδού Βενιζέλου στη Βέροια για τις επιπτώσεις από το έργο των αστικών αναπλάσεων που πρόκειται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάιο. Όλα αυτά, σε σύσκεψη που προκάλεσε η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου έπειτα από τον θόρυβο που ακουγόταν το τελευταίο διάστημα από τους καταστηματάρχες της οδού. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, ενώ ήταν παρόντες και συνεργάτες της δημάρχου.
Μετά την παρουσίαση κάποιων διαφανειών με τα σχέδια του έργου, που μάλλον δεν βοήθησαν στην κατανόησή του, ακολούθησε ζωηρή συζήτηση. Κυριάρχησαν οι προβληματισμοί των καταστηματαρχών για τις χαμένες θέσεις στάσης (κυρίως) και σταθμευσης, αλλά και την εν γένει αναστάτωση που θα επιφέρουν οι εργασίες ανάπλασης. Όσο η ώρα περνούσε τόσο οι διαφωνίες εντείνονταν (που έκαναν λόγο και για λάθος τάιμινγκ, λόγω της κρίσης), ενώ μεμονωμένες ήταν οι φωνές υποστήριξης του έργου. (‘Όταν έγινε η πεζοδρόμηση και θιχθήκαμε εμείς, τότε εσείς δεν αντιδράσατε…)
Από την πλευρά του αντιδημάρχου Άρη Λαζαρίδη τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη να γίνει η Βέροια (και ειδικά η περιοχή παρέμβασης) μια πιο ελκυστική πόλη που θα προσελκύει επισκέπτες στο κέντρο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το έργο των αστικών αναπλάσεων θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο από την οδό Ανοίξεως. Νωρίτερα όμως θα παραδοθεί ένα ανοικτό και ελεύθερο πάρκινγκ κάτω από τη Λεωφόρο Στρατού, προς εξυπηρέτηση κυρίως των κατοίκων της οδού Ανοίξεως, με κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum