Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Αντίθετοι οι φορείς Αλεξάνδρειας στα «Κέντρα φιλοξενίας Λαθρομεταναστών»

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο λειτουργίας «Κέντρου φιλοξενίας Λαθρομεταναστών» στο δήμο Αλεξάνδρειας, εξέφρασαν την Κυριακή 1 Απριλίου, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ», ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης και ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Παπαδήμας.  
Όπως είπε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας σε απ’ ευθείας σύνδεση από τον χώρο του πρώην στρατοπέδου του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κόντου Γ. στο Παλαιοχώρι, απ’ όπου έγινε το ρεπορτάζ της εκπομπής παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και κατοίκων, «προς το παρόν είμαστε πράοι εφόσον το θέμα αυτό εξελιχθεί ομαλά, σε άλλη περίπτωση θα αντιδράσουμε, και μάλιστα έντονα, δεδομένου ότι αυτά τα οποία δημοσιοποιήθηκαν και φέρουν δύο ανενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στο δήμο μας ως υποψήφια για να λειτουργήσουν ως κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, δεν πληρούν καμία εκ των προϋποθέσεων που έχει θέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ως εκ τούτου δεν νομίζω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό. Εκτός όλων των άλλων, το συγκεκριμένο στρατόπεδο, εδώ στο Παλαιοχώρι, είναι ιδιοκτησίας του δήμου και δεν μπορεί να πάρει κανείς μία απόφαση και να το μετατρέψει σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών».

Το πρωί της Δευτέρας 2 Απριλίου, έχει προγραμματισθεί να «βγει στον αέρα» και πάλι από το Παλαιοχώρι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας για να μιλήσει στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» (ΣΚΑΪ), που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, ενώ ενδιαφέρον να καλύψουν το θέμα έχουν δείξει και άλλα Αθηναϊκά τηλεοπτικά μέσα.

Με ανακοίνωσή του, αργά το απόγευμα της Κυριακής 1/4, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας καλεί δημότες και τοπικούς φορείς να προσέλθουν μαζικά, στις 8 το πρωί της Δευτέρας 2 Απριλίου, στο Παλαιοχώρι, για να «δείξουμε» - όπως αναφέρει - «ότι είμαστε σε εγρήγορση και να δηλώσουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνσή ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum