Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησε από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ημαθίας πρόγραμμα


Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας, στο Πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.
            Καλούνται οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των σχολικών ετών 2010-2011 και 2011-2012 (και του σχολικού έτους 2009-2010, εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) να συμμετάσχουν, αν ενδιαφέρονται, στο πρόγραμμα.
            Οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr και να επιλέξουν από μία (01) έως και τέσσερις (04) θέσεις Μαθητείας από τις προσφερόμενες στο Πληροφοριακό Σύστημα.
            Στόχος του Προγράμματος Μαθητείας είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους πρόσφατους απόφοιτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποκτήσουν μέσω Μαθητείας, επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις κλάδων σχετικών με τις σπουδές τους, ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αγορά εργασίας.
            Στο πλαίσιο της Μαθητείας θα χορηγείται στους απόφοιτους υποτροφία 300 € ανά μήνα και η μέγιστη διάρκειά της θα είναι έως έξι (06) μήνες.
            Ως ημερομηνία λήξης των εγγραφών των αποφοίτων στο Πληροφοριακό Σύστημα μέσω της προαναφερθείσας ηλεκτρονικής πύλης και των επιλογών θέσεων Μαθητείας από τις προσφερόμενες σε αυτό ορίζεται η08-03-2013.
            Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.eye.minedu.gov.gr  ή να απευθύνονται στις σχολικές μονάδες από τις οποίες αποφοίτησαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum