Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εθελοντικά και οι γυναίκες στο στρατό, προτείνει η ΝΔ

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/05/women.jpgΤην εθελοντική κατάταξη των γυναικών στον στρατό με την παροχή κινήτρων για την εκπλήρωση της θητείας πριν καν την είσοδο στο πανεπιστήμιο...
προβλέπει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Εθνική Άμυνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.



Όπως αναφέρει το πρόγραμμα, θα εισαχθεί μια νέα αντίληψη για την Εθνική Αμυνα, που συνδυάζει το συνταγματικό της ρόλο ως θεματοφύλακα της εθνικής μας ασφάλειας και τον ρόλο της ως οχήματος ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας. Ειδικότερα η ΝΔ υπόσχεται να κάνει τα εξής:


- Τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, απαρτιζόμενο από κορυφαίους ανώτατους επιτελείς, υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες. Το συμβούλιο θα είναι το κατεξοχήν συμβουλευτικό όργανο «χειρισμού κρίσεων».


- Θεωρεί αναγκαία την αναμόρφωση διατάξεων του νόμου 3883/2010 που αφορούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών, οι οποίες, αντί να επιλύουν, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.


- Θα υπάρξει πλήρης αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης αξιωματικών – υπαξιωματικών, με βάση τα πετυχημένα διεθνή πρότυπα.


- Θα διατηρηθεί βέβαια ο θεσμός της στρατιωτικής θητείας και θα ενισχυθεί η απόδοση των κλάσεων, λαμβανομένου υπόψη του δημογραφικού προβλήματος και των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. «Επιπλέον, ανοίγουμε τον διάλογο και μελετούμε το θέμα της εθελοντικής κατάταξης γυναικών στις Ενοπλες Δυνάμεις ως στρατεύσιμων» όπως σημειώνεται με νόημα.


- Θα χορηγηθούν κίνητρα «για την εκπλήρωση της θητείας πριν την ένταξη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», τα οποία στην παρούσα φάση δεν εξειδικεύονται.


- Θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί ο θεσμός των ΕΠΟΠ, «ο οποίος συνεισφέρει θετικά τόσο στη στελέχωση όσο και στην ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τροποποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο των ΕΠΟΠ ώστε, υπό προϋποθέσεις, να επιτρέπονται οι μετατάξεις από συγκεκριμένη ηλικία και άνω.


- Θα υπάρξει επίσης αναδιοργάνωση της δομής και των οργανογραμμάτων του υπουργείου, των επιτελείων και των μονάδων, ώστε να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική, τις νέες τεχνολογίες και την αποκτηθείσα εμπειρία.


- Θα μειωθούν οι στρατιωτικοί σχηματισμοί και οι μονάδες που δεν κρίνονται απαραίτητες.


- Θα καταργηθούν επίσης οι παλιές και μη χρήσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στον αντίποδα, θα δημιουργηθούν μικρές ευέλικτες και αποτελεσματικές δυνάμεις.


- Θα υπάρξει ενεργότερη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε ευρωπαϊκά προγράμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum