Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Συνέντευξη του Γιώργου Αρβανιτίδη

Εκτενές αφιέρωμα στην επάνοδο της«Βασίλισσας» στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου φιλοξένησε στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν δηλώσεις του μεγαλομετόχου Γιώργου Αρβανιτίδη.

Αναλυτικά:

Η ΒΕΡΟΙΑ έχει την τύχη να διοικείται από ένα εύρωστο οικονομικά παράγοντα, τον Γιώργο Αρβανιτίδη, που θα ζήλευαν πολλές ομάδες ακόμη και της Σούπερ Λίγκ. Φέτος συμπλήρωσε οκτώ χρόνια θητείας ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Σε όλα αυτά τα χρόνια στήριζε οικονομικά την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ εξ ιδίων πόρων, επενδύοντας στο όνομα της «Βασίλισσας του Βορρά» ασύλληπτα ποσά.

«ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ»

«Ήταν μια συλλογική προσπάθεια από όλους. Τον προπονητή, τους παίκτες, τους ανθρώπους της διοίκησης, τον κόσμο. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων και αυτό αναγνωρίστηκε από τον κόσμο μας. Είμαι ικανοποιημένος γιατί δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας και απόλαυσαν μια μέρα γιορτής για το ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Η Σούπερ Λίγκα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας η ΒΕΡΟΙΑ να καταξιωθεί στη μεγάλη κατηγορία».

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ»

«Αν και δεν ηρεμήσαμε ακόμη, πρώτο μέλημα θα είναι να γίνει ανταγωνιστική η ΒΕΡΟΙΑ στο νέο πρωτάθλημα. Αυτός θα είναι ο στόχος μας, ώστε να μην γίνουμε ασανσέρ της κατηγορίας, όπως την πρώτη φορά. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα αλλά θα το παλέψουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο και θα επιδιώξουμε να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα».

«ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Συνεχίζοντας ο πρόεδρος αποκάλυψε: «Το όραμά μου είναι να καταστεί η ΒΕΡΟΙΑ μια μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη στον χώρο της κεντροδυτικής Μακεδονίας και πόλος έλξης των φιλάθλων όχι μόνο της Ημαθίας αλλά και των γύρω νομών. Η ΒΕΡΟΙΑ είναι ο μεγάλος κόμβος και η πύλη εισόδου της Μακεδονίας για την Ήπειρο. Το γεγονός επίσης ότι θα είναι η μοναδική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, είναι κίνητρο να ανοίξουμε τα φτερά μας. Οι αποστάσεις πλέον εκμηδενίστηκαν, σε μισή ώρα είσαι στην Κοζάνη και σε 45 λεπτά στα Γρεβενά, ενώ η Εγνατία Οδός μας παρέχει αυτό το πλεονέκτημα, να έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο από όλους τους όμορους νομούς».

«ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΜΑΣ»


«Επιδίωξή μας θα είναι να κάνουμε μεγάλα ανοίγματα στους «γείτονές μας» με φθηνά εισιτήρια, μιας και οι ομάδες των γύρω περιοχών, δυστυχώς, έπεσαν στα ερασιτεχνικά. Στη διαρροή των φιλάθλων της Βέροιας για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, θα απαντήσουμε και θα στραφούμε στους όμορφους νομούς για να αποκτήσουμε φίλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση αναθέτοντας σε σκάουτερ την ανίχνευση ταλέντων για ντα τα αποκτήσουμε και να αναπτύξουμε τις υποδομές μας».

«ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ»

Ο μεγαλομέτοχος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την δύσκολη οικονομική συγκυρία των καιρών και για την κρίση που βιώνει ο τόπος:«Στο παιχνίδι της φιέστας με τον Ηρακλή Ψαχνών ανταποκρίθηκε ο φίλαθλος κόσμος της πόλης, γέμισε το γήπεδο. Ήταν ένα θετικό μήνυμα, όμως και το αντίτιμο του εισιτηρίου ήταν συμβολικό. Οι εποχές είναι δύσκολες. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει η ελληνική οικογένεια. Ξέρω όμως ότι ο κόσμος μας με κανονικό εισιτήριο δεν θα γέμιζε το γήπεδο λόγω των δυσμενών συγκυριών. Πώς θα συντηρηθούν όμως οι ομάδες; Χρειάζονται οι τονωτικές ενέσεις των φιλάθλων έστω για την κάλυψη κάποιων δαπανών».

«ΜΠΑΤΖΕΤ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ αναλογιζόμενη τις δυσκολίες των καιρών θα προχωρήσει στον προγραμματισμό της με συγκεκριμένο μπάτζετ που θα είναι σφικτό. Δεν είχαμε τα μεγάλα συμβόλαια στην ομάδα και θα κινηθούμε με τα δεδομένα της εποχής. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα παίξουν ρόλο στον σχεδιασμό των ομάδων. Εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα έναντι πολλών ΠΑΕ, αρκεί να το εκμεταλλευτούμε. Πάντως να ξέρετε ότι όλα είναι συνάρτηση εσόδων – εξόδων για την λειτουργία της ΠΑΕ και έτσι πορευόμαστε».

«ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΥΣΗ»

Πολλές φορές έχει ακουστεί ότι θέλει να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ο ίδιος απαντά: «Είναι αλήθεια ότι θέλω να απαλλαγώ και να σηκωθώ να φύγω, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη λύση, που δεν υπάρχει για τη ΒΕΡΟΙΑ».

«ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ»

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ερωτηθείς για τον προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ήταν λακωνικός: «Θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Είχε συμβολή στην επιτυχία της ανόδου, η ΒΕΡΟΙΑ έπαιξε το ωραιότερο ποδόσφαιρο μαζί του".

Με το συμβόλαιο του Κάντι υπάρχει κάποια εξέλιξη;
 «Τον πρώτο λόγο τον έχουμε εμείς, βάσει των λεγομένων του ποδοσφαιριστή ότι θέλει να μείνει στη ΒΕΡΟΙΑ. Όταν σε μια ομάδα υπάρχουν παίκτες της αξίας του Κάντι ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο, οι ομάδες γίνονται πιο ελκυστικές και θα πρέπει να στηρίζονται από τον κόσμο».

Πολύς λόγος γίνεται για τον Ολαϊτάν, υπάρχει θέμα παραχώρησης;
 «Είμαι ανοικτός στις προτάσεις και δηλώνω ότι όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται. Εάν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση το συζητώ. Ο παίκτης είναι μεγάλο κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ και μπορεί να κάνει λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό».

Καταλήγοντας ο ισχυρός άνδρας της «Βασίλισσας» Γιώργος Αρβανιτίδης ανέφερε: «Με τη βοήθεια του Θεού εύχομαι να πάμε καλά στη Σούπερ Λίγκα. Το θέμα είναι να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι. Μας λείπουν οι μεγάλες χαρές, πρέπει να τις χαίρεται η Βέροια. Για μένα ήταν και μου αρκεί μια ηθική ικανοποίηση, να καμαρώνει η πόλη μας την ομάδα που δεν πληρώνεται με τίποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum