Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αυξάνεται η ανησυχία και οι φόβοι των πολιτών στην Ημαθία Λόγω της «χαλαρής» αστυνόμευσης από την έλλειψη δυναμικού…


Νέα δεδομένα που φωτίζουν πτυχές του θέματος της λαθρομετανάστευσης στην Ημαθία -σε συνδυασμό με τις αδυναμίες λόγω ελλείψεων των Τμημάτων Δίωξης Λαθρομεταναστών Γεωργιανών και Νάουσας.

Δεχθήκαμε πολλές κλήσεις πολιτών αναγνωστών μας που μας ενημέρωσαν για πράγματα που δεν γνωρίζαμε, ή τουλάχιστον δεν τα γνωρίζαμε εξ ολοκλήρου. 

Από τα στοιχεία που μας παράθεσαν προκύπτει η επιβεβαίωση των φόβων μας ότι το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης τείνει όλο και περισσότερο να γίνει μέγιστο πρόβλημα, σε συνδυασμό με τις τρανταχτές ελλείψεις σε ανθρώπινο  δυναμικό και μεταφορικά μέσα που παρουσιάζουν τα δύο τμήματα συνοριοφυλάκων.

Έτσι, η Ημαθία -ως κόμβος λόγω της ύπαρξης της Εγνατίας και του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος, είναι πρόσφορος χώρος για τους λαθρομετανάστες, γεγονός που επιτείνεται λόγω και δύο επιπλέον σημαντικών στοιχείων.

Πρώτον, λόγω των θερινών εργασιών στα χωράφια την περίοδο της συγκομιδής, και
Δεύτερον, λόγω του ανεπαρκούς ελέγχου που γίνεται στην περιοχή, ακριβώς εξαιτίας των αδυναμιών που εμφανίζονται στα τμήματα δίωξης λαθρομεταναστών, με τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα.

Θα μας πάρουν… είδηση στην Ε.Ε.!
Δεν νοείται τμήμα δίωξης λαθρομεταναστών με ένα και μοναδικό όχημα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Και φυσικά δεν νοείται υπηρεσία ψαλιδισμένη κατά 50% στό ανθρώπινο δυναμικό της. 

Πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε καλά ότι τα Τμήματα αυτά αποτελούν πολιτική της Ε.Ε. για τη δίωξη της λαθρομετανάστευσης και είναι από αυτή χρηματοδοτούμενα. Αλλιώς… τι θα πούμε στους εταίρους μας που δαπανούν χρήματα χωρίς να βλέπουν αποτέλεσμα στη λαθρομετανάστευση;
Αυτά και θα επανέλθουμε.

Αύξηση μικροεγκληματικότητας
Eν τω μεταξύ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός το ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί τα φαινόμενα μικροεγκληματικότητας εντός των πόλεων και των χωριών της Ημαθίας. 

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τις τελευταίες μέρες, αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες σταματούν ηλικιωμένες και όχι μόνο  κυρίες για δήθεν πληροφορίες, κι όταν εκείνες πλησίασαν το αυτοκίνητο οδηγός και συνοδηγός αφαίρεσαν βίαια αλυσίδες με χρυσούς σταυρούς από τον λαιμό τους! Αντίστοιχες περιπτώσεις ‘μικρών’ κτυπημάτων έχουμε σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ημαθίας.

Κάποιοι λένε ότι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών φεύγει από την Αθήνα και επεκτείνεται αργά αλλά σταθερά στην περιφέρεια.

Συνεπώς, οφείλουμε όλοι να ανασυνταχθούμε, με πρώτη τη διοίκηση της αστυνομικής διεύθυνσης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και θα έχουμε νεότερα πολύ σύντομα. 

(Επιδιώκουμε συνάντηση με τον διοικητή κ. Παπαχρήστου την ερχόμενη Τετάρτη.) Εξάλλου δεν είναι μόνον η λαθρομετανάστευση που παρουσιάζει ένταση τα τελευταίο διάστημα. 

Μέχρι τότε όμως, τα κενά πρέπει να συμπληρωθούν, είτε αυτά αφορούν κενά σε ανθρώπους, μέσα μεταφοράς ή άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum