Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Βέροια:Παράταση τρεις μήνες και βλέπουμε… για τη γέφυρα Κούσιου.

Η δέσμευση του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ότι το έργο της γέφυρας Κούσιου θα ολοκληρωθεί, αλλά χωρίς χρονικές δεσμεύσεις, ξεχώρισε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας. Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η τρίμηνη παράταση που έλαβε και πήρε ο εργολάβος, δεδομένου ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα και του χιονιού δεν έγιναν εργασίες για ένα τρίμηνο της προηγούμενης πεντάμηνης παράτασης. Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης χαρακτήρισε εύλογο το χρονικό διάστημα των επιπλέον τριών μηνών, ενώ απαντώντας στους κ.κ. Μελιόπουλο και Κουτσαντά αν είθισται να παίρνονται πέντε παρατάσεις σε τέτοια έργα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο έργο και δεν είναι ασυνήθιστες οι παρατάσεις.
«Είστε αισιόδοξος;» ρωτήθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος τεχνικών.
«Πρέπει να είμαι. Παρακολουθώ το έργο από πάρα πολύ κοντά. Επισκεφθήκαμε με τη δήμαρχο και το εργοστάσιο κατασκευής των ικριωμάτων. Πάει καλά το πράγμα», απάντησε.
Την ίδια αισιοδοξία για την ολοκλήρωση του έργου έδειξε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιώργος Γαϊτάνης, που όμως δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αναβολή του θέματος της παραλαβής της μελέτης ικριωμάτων του έργου. (Η δήμαρχος απάντησε ότι πρέπει να έχουμε τις γραπτές γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων…) Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι υπέβαλλε μελέτη ικριωμάτων που απορρίφθηκε από την υπηρεσία λόγω της εύρεσης αρχαίων και των νερών του Τριποτάμου. Πήρε ειδική διαταγή από την τεχνική υπηρεσία για σύνταξη νέας μελέτης, ενός έργου που γίνεται στα 20 μέτρα από τον πυθμένα, με τις καθυστερήσεις να έχουν να κάνουν με το μεγάλο κόστος και τις δυσκολίες του έργου.
«Αφού αποσύρθηκε το θέμα της μελέτης δεν μπορώ να συνεχίσω αύριο τις εργασίες μου. Θέλω απόφαση για να το κάνω… Στο άγνωστο βαδίζω και είμαι επί ξύλου κρεμάμενος», σχολίασε ο κ. Γαϊτάνης.
Στο σημείο εκείνο τέθηκε ερώτηση σε υψηλούς τόνους προς τον εκπρόσωπο της αναδόχου από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Δημήτρη Δάσκαλο:
«Απαντήστε μας, πότε θα τελειώσει η γέφυρα;»
«Κανείς δεν ξέρει… Βήμα-βήμα γίνεται το έργο και το παρακολουθούμε…», απάντησε παίρνοντας τον λόγο η δήμαρχος. Ενώ στη συνέχεια ο κ. Γαϊτάνης απάντησε απλώς ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, χωρίς να δεσμευθεί αν αυτό θα γίνει εντός των τριών μηνών της νέας παράτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum