Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τραπεζοκαθίσματα στην Ελιά και στο Δημαρχείο Βέροιας


«Πράσινο» φως για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες Ελιάς και Δημαρχείο άναψε με απόφασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα, στην πλατεία Ελιάς επιτρέπεται να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στο τμήμα κατά μήκος της όψης του Δημοτικού Περιπτέρου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την πρόσφατη ανακαίνιση. Στην ουσία η απόφαση αυτή νομιμοποιεί την επιλογή των σημερινών επιχειρηματιών οι οποίοι εδώ κι εβδομάδες έχουν ξεκινήσει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο τμήμα. Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ μέχρι να αρχίσει η ανάπλαση.
Όσον αφορά την πλατεία Δημαρχείου, επιτράπηκε η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων πίσω από το Δημαρχείο, που «βλέπει» την οδό Έλλης. Εκεί το σκεπτικό της Επιτροπής ήταν ότι η λειτουργία καταστήματος θα απομακρύνει αυτούς που προκαλούν ζημιές τη νύχτα.
Στην συζήτηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι τοπικού συλλόγου πολιτών που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη τραπεζοθισμάτων στις πλατείες.
Επίσης συζητήθηκε η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε άλλες δυο πλατείες. Στην πλατεία Πλατάνων, αλλά το θέμα αποσύρθηκε για να μελετηθεί καλύτερα και στην πλατεία Ωρολογίου που απορρίφθηκε.
Επίσης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την θέσπιση κανόνων στις αισθητικές παρεμβάσεις κυρίως των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλους του δημόσιους και ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους. Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής:
  • Τα τραπεζοκαθίσματα πρέπει να εντάσσονται σε μια αισθητική πρόταση που θα υπηρετεί το διαχρονικό στυλ, θα προάγει τον σύγχρονο βιομηχανικό σχεδιασμό, και θα εναρμονίζεται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντα χώρου.
  • Οι ομπρέλες σκίασης, θα πρέπει να είναι περιορισμένες στον αριθμό, όμοιες μεταξύ τους και να μην φέρουν διαφημίσεις.
  • Δεν θα επιτρέπονται διακοσμητικές παρεμβάσεις που θα αλλοιώνουν τις όψεις των κτιρίων.
  • Δεν θα επιτρέπεται η εγκατάσταση γεννητριών που θα υποστηρίζουν την λειτουργία ψυκτικών μηχανημάτων και θερμαντικών εστιών.
  • Οι σχετικές παρεμβάσεις σε χώρους ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, διατηρητέες περιοχές, πάρκα και πλατείες θα πρέπει να εγκρίνονται από αρμόδια επιτροπή, μετά την υποβολή των σχετικών μελετών στο αρμόδιο τμήμα του δήμου.
Τέλος αποφασίστηκε να γίνει ξανά η οριοθέτηση και η βαφή των κίτρινων γραμμών έξω από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η δημιουργία επιτροπής απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε όσους δεν πειθαρχούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum