Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δόθηκε η άδεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορύζοντες της Π.Ε Ημαθίας

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγήθηκε η άδεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους ορυζόνες της Π.Ε Ημαθίας, καθώς επίσης στη δυτική ύπαιθρο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην Π.Ε Σερρών και στην παραλιακή ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Υπήρξε νωρίτερα το σχετικό αίτημα από τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Η σοβαρότητα του προβλήματος των κουνουπιών για τη δημόσια υγεία είναι τεράστια, για αυτό το λόγο η απόφαση χορήγησης αδειών πάρθηκε άμεσα. Επιπλέον, από την πλευρά του Υπουργείου τέθηκαν αυστηρές προυποθέσεις για τον αεροψεκασμό.

Στη σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο εφιστά την προσοχή στη σωστή και με μέτρο εφαρμογή των εντομοκτόνων, το χρόνο λήξης τους και την τήρηση της έγκρισης κυκλοφορίας των σκευασμάτων, ώστε η χρήση τους να αποβαίνει επωφελής, χωρίς παρενέργειες για το προσωπικό, τους κατοίκους, τους καταναλωτές, την αγροτική παραγωγή, τους έμβιους οργανισμούς και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum