Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Να γιατί καίγονται μπλε και πράσινοι

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα αντέξουν περαιτέρω μείωση των ποσοστών τους. Μείωση στα ποσοστά τους σημαίνει μείωση στα ποσά της...κρατικής χρηματοδότησης η οποία εκχωρείται στις τράπεζες για την λήψη των δανείων. Τα 2 πρώην μεγάλα κόμματα έχουν εκχωρήσει και μελλοντικές χρηματοδοτήσεις που όμως δεν πρόκειται να πάρουν αν πέσουν κι άλλο στις επόμενες εκλογές. Αν δεν πάρουν την κρατική χρηματοδότηση θα βρεθούν εκτεθειμένα και θα χρεωκοπήσουν.
Αυτός είναι ο λόγος που πράσινοι και μπλε ωρύονται. Δεν δίνουν δεκάρα για τον τόπο. Τους έχει πανικοβάλλει η προοπτική της οικονομικής και πολιτικής τους εξόντωσης.
Από τα νούμερα παρακάτω βγαίνουν 2 συμπεράσματα:
1. Οι τράπεζες δίνουν δάνεια…. αλλά όχι στην αγορά
2. Με τέτοια οικονομική διαχείριση στα κόμματα τους, είναι δυνατόν να διαχειριστούν τα οικονομικά της χώρας;

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Χρέη μέχρι τον… λαιμό έχουν τα πολιτικά κόμματα -πλην του ΛΑΟΣ-, αφού παρά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, παράλληλα δανείζονται από τα τραπεζικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα τα χρέη τους να ξεπερνούν συνολικά τα 240 εκατ. ευρώ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταίο δίμηνο -παρότι οι τράπεζες δίνουν δάνεια με το… σταγονόμετρο- εγκρίθηκαν από τράπεζα νέα δάνεια για όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα -επίσης πλην του ΛΑΟΣ- ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν, και είναι θέμα χρόνου η εκταμίευσή τους, 5 εκατ. ευρώ για το ΠΑΣΟΚ, 2 εκατ. ευρώ για τη ΝΔ, 1,8 εκατ. ευρώ για το ΚΚΕ και 400.000 για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μεγάλα δάνεια πάντως έχουν ήδη εκταμιευθεί προς τα κόμματα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λ. Αυγενάκης, το ΠΑΣΟΚ έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 111.800.000 ευρώ από τις τράπεζες Αγροτική, Marfin και Πειραιώς, η ΝΔ 120.000.000 ευρώ από την Αγροτική και την Πειραιώς, το ΚΚΕ 4.402.054 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, ο ΣΥΡΙΖΑ 6.000.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και οι Οικολόγοι 800.000 ευρώ επίσης από την Εθνική Τράπεζα. Η λήξη των συμβάσεων των κομμάτων με τις τράπεζες προσδιορίζεται το 2013 και το 2015 για τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουν λάβει.
apatopigadi.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum