Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μίκης: Η πατρίδα μου είναι θύμα διεθνούς συνωμοσίας

«Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον...
νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία».

Έτσι αρχίζει το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη, στο οποίο εκφράζει την προσωπική θλίψη και οργή για όσα συμβαίνουν την χώρα του.

Κάνοντας μία αναδρομή από το 2007 έως και σήμερα, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναφέρεται στα πρόσωπα και τις καταστάσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή της κατάσταση και καλεί του Έλληνες σε αντίσταση. 

«Ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα του ληστρικού ντουέτου, Ελλήνων και Γερμανών, που πλούτιζαν σε βάρος του.[...] Τελικός νικητής θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτό το μήνυμα στέλνω στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόϊμπλε» αναφέρει εκτός των άλλων στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης, την οποία έγραψε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, πριν κατέβει στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

«Σήμερα είμαι 87 ετών και είναι πολύ πιθανόν να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας. Όμως θα πεθάνω με τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί εξακολουθώ να κάνω το Χρέος μου απέναντι στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου ως το τέλος. 
Αθήνα,
12.2.2012
Μίκης Θεοδωράκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum