Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη, ζούσε για 9 μήνες χωρίς ρεύμα

Μία ακόμα σκληρή ανθρώπινη ιστορία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Μία ηλικιωμένη γυναίκα συνταξιούχος του ΟΓΑ, από το Μάιο του 2011 έμενε στο σπίτι της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αδυνατούσε να το πληρώσει.Η 82χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα ζούσε μέσα στο σκοτάδι και το κρύο με...μοναδικό φως ένα αναμμένο καντήλι.

Η ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας, που αντιμετωπίζει και κινητικό πρόβλημα, έγινε γνωστή, όταν κινδύνεψε να καεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από φωτιά που έπιασε σε πετσέτα από το καντήλι που είχε για να βλέπει. Οι καπνοί που έβγαιναν από το σπίτι της κινητοποίησαν τους γείτονες που έσπευσαν άμεσα να την βοηθήσουν. Στη συνέχεια ειδοποίησαν την κόρη της, η οποία με τη σειρά της ζήτησε βοήθεια από την Λαϊκή επιτροπή Καλαμαριάς.

Όπως μας ανέφεραν μέλη της Επιτροπής, η 82χρονη, δεν είχε ενημερώσει την κόρη της για την κατάσταση στην οποία ζούσε γιατί δεν ήθελε να την επιβαρύνει οικονομικά μιας και ήταν άνεργη.

Τελικά η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της έγινε σήμερα μετά από παρέμβαση των μελών της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς τόσο στην εφορία Καλαμαριάς, όσο και στη ΔΕΗ.
thousandnews.gr

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum