Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μήπως να γίνουμε όλοι Ισλανδοί;

Σήμερα στην Ελλάδα το ντόπιο κατεστημένο πανηγυρίζει για την χθεσινοβραδινή συμφωνία του Γιουρογκρούπ. Μας… έσωσαν, αυτός είναι ο βασικός τίτλος σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Πρέπει να δούμε τι πραγματικά κρύβεται, πίσω από τα επιφωνήματα ανακούφισης. Τι προβλέπει η συμφωνία;



Η συμφωνία πέραν των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που περιέχει, προβλέπει:

α) Την δημιουργία ειδικού λογαριασμού, ώστε η διαχείριση των χρημάτων του δανείου να είναι αποκλειστικά στα χέρια των πιστωτών. Έτσι η εκχώρηση μέρους της εθνικής ανεξαρτησίας είναι πλέον πραγματικότητα.

β) Την παροχή των πιστώσεων με βάση το αγγλικό δίκαιο, για να γίνει αμεσότερα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να κατοχυρώσουν οι πιστωτές τα συμφέροντα τους, σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός αντισταθεί στην εφαρμογή των μέτρων. Η λαϊκή κυριαρχία θυσιάζεται από τους κυβερνώντες, για χάρη των διεθνών τοκογλύφων.

γ) Την προσθήκη στο ελληνικό σύνταγμα άρθρου σύμφωνα με το οποίο η αποπληρωμή των δανείων υπερέχει κάθε άλλης κρατικής υποχρέωσης. Με άλλα λόγια μπορεί να κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, να απολύεται κόσμος, να αυξάνεται η φτώχια και η ανεργία, για χάρη της εξυπηρέτησης από το κράτος της αποπληρωμής των δανείων, που έτσι και αλλιώς θα χρησιμοποιηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους, για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Γίναμε αποικία κανονική που σε λίγες μέρες θα περάσουμε και μέσα από την βουλή την προτεκταριοποιηση μας!

Αυτός είναι ο ένας δρόμος, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεωκοπία του λαού. Είναι μονόδρομος;

Σε προηγούμενο άρθρο έχω αναφερθεί αναλυτικά στο πως αντιμετώπισε η Ισλανδία την οικονομική κρίση. Σήμερα απλώς προσθέτω ακόμη μια πληροφορία για την χώρα αυτή. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της.

Ενώ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση δεν έχει τέλος. Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων. Η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί εφέτος με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο ελληνικός λαός έχει τρεις επιλογές.

Α) Να ζήσει σαν σκλάβος, αποδεχόμενος αδιαμαρτύρητα την δικτατορία του κεφαλαίου.

Β) Να εξακολουθήσει να έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη (ευρώ, εξυπηρέτηση δανείων κλπ) και τον σκύλο χορτάτο (αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ). Στην ουσία δεν είναι παρά μια απέλπιδα προσπάθεια να αναβάλει, για λίγο ακόμη της ιστορικές του ευθύνες.

Γ) Να ξεσηκωθεί. Να ρίξει την συγκυβέρνηση. Να διώξει το ΔΝΤ, την Τρόικα. Να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα. Να βγει από την ΕΕ.. Να δημιουργήσει μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνεργασίας που η οικονομία της θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

ΠΗΓΗ: http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum