Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Την Παρασκευή η κηδεία του Βασίλη Τσιβιλίκα

Εφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι από το νεκροταφείο Αμαρουσίου. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν δίχως τελικά να τα καταφέρουν.  Δείτε  βίντεο
Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση «Η Ζωή ποδήλατο».
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας είχε γεννηθεί το 1942 στη Θεσσαλονίκη και ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του.
Φοίτησε στο Κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική  συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατέβει στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965.
Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 άρχισε να ασχολείται με την επιθεώρηση, ενώ στα μέσα της με τηνπρόζα.
Η δεκαετία του '70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.
Χρήματα Φαντάσματα - Θεατρική παράσταση - Β.Τσιβιλίκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum