Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν ζω εγώ με 4.000 ευρώ, θα ζήσει άλλος με 400;"!

Τουλάχιστον προκλητικός στις δηλώσεις του ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης. "Εδώ εγώ δεν μπορώ να ζήσω με 4000 ευρώ... Θα ζήσει κάποιος με 400;", τόλμησε να μας πει ο κ. Λιάνης σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε....

αναφερόμενος στο μνημόνιο 2. Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Sentra" δεν άφησε ασχολίαστο το επίμαχο άρθρο 19 του νέου νομοσχεδίου, τις αντιδράσεις της ΕΠΟ και την απόφαση του Γερουλάνου να προχωρήσει σε σκληρά μέτρα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Απολαύστε τον...

Για το αν είναι μαφιόζος ο Μπλάτερ: "Ναι, έχει νοοτροπία μαφιόζου. Όπως και έχουν οι περισσότεροι απ' αυτούς. Όπως και ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ".

Για την ψήφιση του νέου νόμου και το άρθρο 19: "Είδα ένα κατευναστικό απαντητικό σχόλιο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που δεν δείχνει την διάθεση που έδειχναν παλιά οι ομοσπονδίες. Τότε που πήγαιναν στον «πάπα» που ονομαζόταν Μπλάτερ ή Πλατινί και του ζητούσαν την τιμωρία των ελληνικών ομάδων ή της εθνικής ομάδας από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είδα ένα κατευναστικό απαντητικό σχόλιο, παρόλο που εμένα ο κ. Πιλάβιος μου είπε εχθές, όταν τον είδα, διότι ήθελα να διευκρινίσω αν ο κ. Ιωαννίδης μας έλεγε την αλήθεια, όχι ότι μας λέει ψέματα ο άνθρωπος αλλά μας είπε ότι είναι σύμφωνη η Ε.Π.Ο. στο ψηφιστεί το άρθρο 19 και αργότερα να το δούνε.

Εμένα ο Πιλάβιος στο τηλεφώνημα που επακολούθησε του Ιωαννίδη μου είπε πως είναι κάθετος του άρθρου 19. Τώρα δεν ξέρω το τι προκύπτει από όλο αυτό. Εγώ θέλω να παίζουν οι ομάδες στις διοργανώσεις. Η τελευταία παρηγοριά που έχει μείνει στον ελληνικό λαό είναι να βλέπει τις ελληνικές ομάδες και τους αθλητές μέσα σε αυτό το χάλι που ζει ο κόσμος, διότι ο ελληνικός λαός είναι βυθισμένος μέσα σε μια απόγνωση τρομακτική. Το να βλέπεις τον Ολυμπιακό να κερδίζει στους -14 βαθμούς στη Ρωσία, τον Παναθηναϊκό να σαρώνει στο μπάσκετ ή τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, είναι ανάσες οξυγόνου και παρηγοριάς".

Για τον αν αθλητισμός μπορεί να εξυψώσει το ηθικό των Ελλήνων τις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύει η χώρα μας: "Δεν συμφωνούμε απλώς αλλά υπάρχει και δημοκοπική απάντηση που δείχνει το 80% των Ελλήνων έτσι νιώθει. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος. Όταν ταπεινώνεται από παντού και την τελευταία χαραμάδα που θα δει για μια Ελλάδα δυνατή έτσι όπως παλιά την `ήξερε θα την ανοίξει, πόσο μάλλον τον αθλητισμό που τον έχει και στην φύση του ο Έλληνας λόγω και των Ολυμπιακών αγώνων και πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο που σήμερα είναι το κυρίαρχο σπορ αλλά και το μπάσκετ που έχει γράψει την δική του ιστορία.

Συνεπώς δεν το συζητάμε ότι ο αθλητισμός είναι ανάσα οξυγόνου. Το γήπεδο είναι το τελευταίο αλωνάκι ελευθερίας. Ο κόσμος μπορεί να πάει και να ξεχαστεί από τα προβλήματά του. Για το ποια είναι η θέση μου, έχουμε υπογράψει κάποιο καταστατικό. Το καταστατικό το έχει υπογράψει ένας Έλληνας υπουργός, δεν τον πίεσε καμιά ελληνική κυβέρνηση τον υπουργό να το υπογράψει, αλλά ούτε τον πίεσε και κανένας σύλλογος. Το υπέγραψε επειδή το ήθελε η χώρα. Αν δεν το ήθελε δεν θα το υπέγραφε. Το καταστατικό αυτό λέει πως για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου η FIFA έχει πια τον λόγο".

Για το ότι η χώρα μας δεν θα έχει τον κύριο λόγο των αθλητικών της ζητημάτων: "Όταν γνώρισα από κοντά το τι εστί Μπλάτερ, τι εστί FIFA, τι εστί UEFA και τι κόλπα χρησιμοποιεί… Οταν γνωρίζω την ιστορία των προσώπων και όταν γνώρισα τον Σάμαρανκ και με κορόιδεψε στο θέμα των Ολυμπιακών αγώνων που μου είπε `να ζητήστε τους Ολυμπιακούς με τιμητική ανάθεση το 1996' και με πήγαινε για τρία χρόνια στην τιμητική ανάθεση για να με αποκοιμίσει… Την τελευταία στιγμή μου λέει πως δεν μπορούμε και πρέπει να πάμε με κανονική ανάθεση και ότι έχουμε περιθώριο μια εβδομάδα. Τότε αναγκάστηκα να πάω στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου για να του εξηγήσω το τι συμβαίνει.

Εκείνος τότε μου είπε να κάνουμε την ανάθεση τώρα και πήγα στα κόμματα και όλοι ήθελαν τους Ολυμπιακούς. Όταν εγώ πήγα στον Μπλάτερ και ο Παπανδρέου έμαθε ότι ζήτησα να βάλω αντί των διορισμένων από την ΕΠΟ, αεροπαγίτες… Ποιος δεν θα έλεγε πως αυτό είναι το σωστότερο; Και όταν μου έστειλε ο κ. Τριβέλας το χαρτί και φώναξε και τον Μπλάτερ, εγώ έστειλα έναν συνάδελφο, τότε τον Μπούρα, να διευκρινίσει ως δημοσιογράφος τις προθέσεις του Μπλάτερ και μου είπε πως είναι έτσι. Οπότε, όταν έφυγα για Ελβετία μου είπε ξεκάθαρα πως τα περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ και πως σε δεκαπέντε μέρες, αν δεν έχει παρθεί απόφαση η ομάδα μας δεν θα παίξει στο Mundial το 1994. Ο κ. Γερουλάνος βλέπουμε πως έχει φιλοδοξία πολιτική για να περάσει όλο το θέμα, διότι για την Ελλάδα θα έχει πολιτικό κέρδος».

Για όλες τις παρενέργειες που συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό: "Δεν μπορεί να επιβάλει ποινή, αυτό είναι το ουσιώδες. Μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και τιμωρίες αλλά ποινή και να δώσει το λεγόμενο πιστοποιητικό δεν μπορεί διότι η UEFA έχει ορίσει στην ΕΠΟ επιτροπή που εκδίδει το πιστοποιητικό. Αυτό και αν είναι παραβίαση. Αυτή η επιτροπή που εμείς την δημιουργήσαμε αδράνησε με τον καιρό και ίσως φταίμε και εμείς. Δεν εφαρμόζαμε τα όσα μας έλεγαν, αλλά προσπαθούσαμε να εναρμονίσουμε τα όσα έλεγε η ΕΠΟ. Αυτό στην πολιτική είναι ολέθριο, να μην εφαρμόζεις έναν νόμο καίρια, διότι έτσι αχρηστεύεις την επιτροπή. Την ώρα αυτή λοιπόν πρέπει να γίνονται όλα αυτά; Την στιγμή που η εθνική μας είναι προ των πυλών για το ευρωπαϊκό και τις λοιπές διοργανώσεις και την στιγμή που οι Έλληνες τραβούν τα πάθη του Χριστού πρέπει να γίνονται όλα αυτά;".

Για το αν θα υπάρξει τελικά κάποια συναίνεση: "Θα υπάρξει μια συζήτηση και βλέπω πως και ο κ. Πιλάβιος είναι διατεθειμένος για αυτό. Δεν βλέπω όμως το πνεύμα της ΕΠΟ να υποχωρεί".

Για το αν ο νόμος αλλάζει δραστικά πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό: "Απλώς βάζει την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να εκδίδει πιστοποιητικόαλλά γενικότερα ο νόμος είναι μια χαρά. Εγώ πλέον δεν ξανά πολιτεύομαι και επομένως δεν έχω συμφέρον να πω ψέματα. Είμαι ανεξάρτητος βουλευτής και έφυγα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διότι ένιωθα πως δεν έλεγα την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ήρθε το μνημόνιο ένα, δύο, δεν εξηγήσαμε στον κόσμο γιατί πέσαμε έξω, φέραμε χειρότερα μέτρα και δεν ζητήσαμε ούτε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Η συνείδησή μου δεν πήγαινε άλλο και δεν μπορούσα να δεχτώ ένα μεσοπρόθεσμο που ήταν χειρότερο από το προηγούμενο. Το τελευταίο είναι ολέθριο για τις συντάξεις. Το ξέρετε ότι εγώ δεν μπορώ να ζήσω με 4000 ευρώ; Θα ζουν εκείνοι που παίρνουν 400; Η λογική έχει φύγει, είμαστε στο παράλογο πλέον.

Και να πω ότι θα έφερνε αποτέλεσμα όλη αυτή η ιστορία, αλλά δεν φέρνει. Τώρα για τον νόμο φέρνει κάποια αξιοπρόσεκτα σημεία, διευθετεί κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με τις ομάδες, την ασφάλεια, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δίνει κάποια δυνατότητα για τους συνδέσμους να έχουν ευθύνη και οι ομάδες αλλά τους δίνει με μια υπερβολική ευρυχωρία ώστε να πει το παράδοξο ο Ανατολάκης και να ξεκινήσουν δύο αυτοκίνητα από την Θεσσαλονίκη με το ένα να έχει κασκόλ του ΠΑΟΚ και το άλλο μιας από μια άλλη ομάδα και αν πιαστούν να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ομάδας με ποινικά μέτρα. Η απαγόρευση των μετακινήσεων προήλθε από εμένα και σώθηκε τότε ο δεύτερο γύρος τότε στην Λάρισα. Αναμένω ψύχραιμος".
sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum