Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας



Mε την με αριθμό 150109/ΙΖ /30-12-2011 απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτήθηκε το νέο  Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, αποτελούμενο από τα παρακάτω μέλη:

1. Μιχαηλίδου Γεωργία του Κυριάκου συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ03 (Μαθηματικών),  ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Ασβεστόπουλο Ελευθέριο του Αναστασίου, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ03 (Μαθηματικών).
2. Κουτσουπιά Φώτιο του Δημητρίου, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ70 (Δασκάλων), Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας Εκπαίδευσης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Χρύση Σταμάτιο του Γεωργίου,  Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ02 (Φιλολόγων).
3. Παπαδόπουλο Βασίλειο του Δημητρίου, Δημοτικό Σύμβουλο Βέροιας, Έμπορο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Κουλίτσα Μαρία του Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ02 (Φιλολόγων).
4. Μπρούγκα Ιωάννα του Αθανασίου, Δικηγόρο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Αδαμίδου Αρτέμιδα του Ιουλιανού, Γεωπόνο.
5. Γκαλίτσο Πρόδρομο του Βασιλείου, Εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ01 (Θεολόγων), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τη Γιουβανίτσκα Παρασκευή του Γεωργίου,  Δημοτική Υπάλληλο.
Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου ορίζεται η Μιχαηλίδου Γεωργία (σύζυγος του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Αστέριου Παπαστεργίου) και Αντιπρόεδρος ο Κουτσουπιάς Φώτιος. Η θητεία των μελών είναι τριετής.
Το απερχόμενο  Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  και Θρησκευμάτων στις 30 Ιουνίου του 2008 και απέρχεται στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 με την ανάληψη καθηκόντων του Νέου Συμβουλίου. Ο Γυμνασιάρχης κ. Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος βαθειά συγκινημένος δήλωσε:
«Στη σχεδόν τετράχρονη θητεία του το απερχόμενο Συμβούλιο υπό την προεδρεία μου κατάφερε με πλήρη συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών του διαθέτοντας τον προσωπικό μας χρόνο και φιλοτιμία, αφιλοκερδώς όπως αποτυπώνονται στο νόμο περί βιβλιοθηκών, να εποπτεύσει με εξαιρετική επιτυχία την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Η στενή και άριστη συνεργασία με τη Διεύθυνση και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης συνετέλεσε ώστε να συνδέσει τη θητεία του με τη μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίου επιπέδου που κατέκτησε η Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» που της απένειμε το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates τον Αύγουστο του 2010 και το ποσό 1.000.000 $.
Η διακριτική αλλά σταθερή και επίμονη υποστήριξη του Εφορευτικού Συμβουλίου προς τη Διεύθυνση και το προσωπικό συνετέλεσε αποφασιστικά στην εδραίωση του ρόλου και την απήχηση της βιβλιοθήκης στην ευρύτερη κοινωνία.
Πέραν της μεγάλης αυτής επιτυχίας θα πρέπει κανείς να προσθέσει στο πλήθος των επιτυχιών της Βιβλιοθήκης  τα τέσσερα αυτά χρόνια με κυριώτερα:
  • Τα εγκαίνια των Μαγικών Κουτιών, του νέου Παιδικού τμήματος της Βιβλιοθήκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια τον Απρίλιο του 2009.
  • Τη συνεργασία με τους  Δήμους του Νομού της Ημαθίας από τις αρχές του 2009 που βοήθησε στην επαναλειτουργία των κινητών Βιβλιοθηκών και την παροχή υπηρεσιών Βιβλιοθήκης και πληροφόρησης σε περισσότερα από 30 χωριά και κωμοπόλεις του Νομού.
Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της βιβλιοθήκης για την άψογη συνεργασία για την άψογη συνεργασία μας και εύχομαι να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο και μεράκι.
Θα σταθώ ιδιαίτερα στον Διευθυντή τον κ. Τροχόπουλο να τον ευχαριστήσω και να εξάρω την μεγάλη συμβολή του στις επιτυχίες της βιβλιοθήκης. Αποτελεί την ψυχή και τον πνεύμονά της. Οι μοντέρνες ιδέες και η εργατικότητά του μας βοήθησαν να ανεβάσουμε ψηλά το όνομα της βιβλιοθήκης αφήνοντας παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Θα μου λείψετε όλοι σας.
Στο καινούριο Δ.Σ. εύχομαι να συνεχίσει τις επιτυχίες της Βιβλιοθήκης και καλή θητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum