Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκαν από βουλευτές και εντάχθηκαν στη ΝΔ Βορίδης - Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης προσχώρησαν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοίνωσαν ότι παραδίδουν τις έδρες τους

Εξερχόμενοι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης ανακοίνωσαν ότι προσχώρησαν στο κόμμα και παραδίδουν τις έδρες τους.



Ως τη μοναδική αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο χαρακτήρισαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

"Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία", ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως αυτές τις στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. "Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του", συμπλήρωσε.

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο ο οποίος ανέφερε ότι "σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαϊκή παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι "όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ".

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία από τη διαγραφή 21 βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος του κόμματος προχώρησε στις πολιτικές "μετεγγραφές" του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως οι Βορίδης και Γεωργιάδης διεγράφησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. ύστερα από την κατά παρέκκλιση της κομματικής γραμμής υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής.

Ο Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως ο Αντώνης Σαμαράς ορθώς επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών, ενώ υποστήριξε ότι η απόφαση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, να αποχωρήσει ήταν λάθος.

Το διήμερο της κρίσιμης συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε πολλές επαφές με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κυρίως από το χώρο των φιλελευθέρων.

Η μετακίνηση των Βορίδη και Γεωργιάδη ήταν φυσιολογική για πολλούς, από τη στιγμή μάλιστα που ψήφισαν και οι δυο το νέο Μνημόνιο.

Μία ανάσα από το κόμμα της Συγγρού βρέθηκε και ο Θανάσης Πλεύρης που όμως δεν ψήφισε, αλλά απείχε, όπως έπραξε και το ΛΑ.Ο.Σ.

Αυτό που αναμένεται είναι το πως θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε επενδύσει πολλά στα δύο στελέχη.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum