Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Βεροιώτικες ιστορίες της αποκριάς από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Βεροιώτικες ιστορίες της Αποκριάς ακούστηκαν το πρωί του Σαββάτου, 25 Φεβρουαρίου 2012 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ε.Μ.Ι.Π.Η. "Μαθαίνω της ιστορία του τόπου μου...".
Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε η εκπαιδευτικός και μέλος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Αρίστη Κουκουρίκου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα και παιχνίδια της Αποκριάς, όπως αυτά περιγράφονται μέσα σε κείμενα Βερoιωτών συγγραφέων ή έφτασαν σε εμάς μέχρι σήμερα μέσα από την προφορική παράδοση.  
Στο δημιουργικό κομμάτι της συνάντησης τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κυρά - Σαρακοστή, μια χειροτεχνία η οποία απεικονίζει τη Σαρακοστή με γυναικεία φυσιογνωμία η οποία έχει τα χαρακτηριστικά της περιόδου.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ε.Μ.Ι.Π.Η. μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί ενότητες οι οποίες αφορούσαν την ιστορία της Αρχαίας, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Βέροιας.
Μέσα στον επόμενο μήνα πρόκειται να υλοποιηθούν δύο ακόμη εκπαιδευτικές συναντήσεις οι οποίες θα αφορούν το Μακεδονικό Αγώνα και την απελευθέρωση της πόλης από την Οθωμανική κυριαρχία.

Περισσότερες πληροφορίες πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ πληροφορίες για την Ε.Μ.Ι.Π.Η. και τη δράση της μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό ιστολόγιο της http://emiph.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum