Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Με 4 συμμετοχές στους τελικούς οι μικροί Βεροιώτες σκακιστές

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 διεξήχθη στο ξενοδοχείο Ιωάννου Resort το 6ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012.Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κ.Δ. Μακεδονίας, ο Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας Πτολεμαίος, η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας Σκακιστάκος και ο Σκακιστικός Όμιλος Πτολεμαΐδας Δούρειος Ίππος.  
 Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τα 200 παιδιά από νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο, ενώ μαζί με τους διοργανωτές, γονείς, συνοδούς και προσκεκλημένους, στο χώρο των αγώνων υπολογίζεται ότι παρευρέθησαν τουλάχιστον 500 άτομα,  σε μια εκδήλωση που δεν υστερούσε σε τίποτα από την αντίστοιχη Πανελλήνια διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, διεξήχθησαν 10 διαφορετικά τουρνουά με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, ανάλογα με τη σχολική τάξη των μαθητών, από τα Νήπια μέχρι και την ενιαία κατηγορία του Λυκείου από τους 9 Νομούς της Κ.Δ. Μακεδονίας (Καστοριά-Κοζάνη-Φλώρινα-Σέρρες-Κιλκίς-Γρεβενά-Πιερία-Ημαθία-Πέλλα).

Από την Βέροια προκρίθηκαν οι: Μπαζούκη Δήμητρα (Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ), Καρασαλίδης Αντώνιος (Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ),  και  Προκοπίου Αικατερίνη (Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ), που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους και ο Προκοπίου Ιωάννης (Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ) που κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία του.

Οι μαθητές που προκρίθηκαν από τους αγώνες θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στο 24ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από της 7-9 Απριλίου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Στην τελετή λήξης έδωσαν το παρόν, βραβεύοντας τους νικητές: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας κ. Καμπούρης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ασπράγγαθος Ιωάννης και κ. Καραΐσκος Γεώργιος, από την ΕΣΣΚΕΔΥΜ ο αντιπρόεδρος κ. Αντωνιάδης Χαράλαμπος, ο γραμματέας κ. Θεοφυλακτίδης Ευστάθιος και ο ταμίας κ. Σταυριαννίδης Ιωάννης, η πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κα. Αλεξίου Παναγιώτα, ο πρόεδρος της Σ.Α.Π.Σ. κ. Χαριζόπουλος Χαράλαμπος, ο πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Δ.Ι. κ. Σαμαράς Αντώνιος και ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος.

Η ΕΣΣΚΕΔΥΜ θέλει να εκφράσει της ευχαριστίες της στην πολυμελή οργανωτική επιτροπή και τους διαιτητές που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο πίνακας ζωγραφικής που είχε φιλοτεχνηθεί από τη σκακίστρια Σαμαρά Φανή από την Πτολεμαΐδα χρησιμοποιήθηκε ως αφίσα των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum