Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

27 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΝΩ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
Ήμασταν απο τους πρωτους που ανεδειξαν αυτο το θεμα με τους εργατες γης και την αδιαφορια των ελληνων για τετοιου ειδους εργασια,,τωρα βλεπουμε οτι το θεμα εχει λαβει διαστάσεις και παίζεται απο πολλα σαιτ και μπλογκ απο εφημεριδες και τηλεορασεις..Εμας δεν μας κανει καμμια εντυπωση οτι μολις 27 ελληνες ενδιαφερθηκαν για την δουλεια στα χωραφια,το ειχαμε γραψει και το ειχαμε προβλεψει καιρο πριν ,ειπαμε μπραβο για την πρωτοβουλια στην ΕΝΑ ΗΜΑΘΙΑΣ αλλα δεν πρόκειται να υπαρξει ανταποκριση,και αυτα τα λεμε και τα γνωριζουμε και λογω του κυριου επαγγελματος μας που ειναι αγροτες και ξερουμε τι σημαινει η δουλεια σταο χωραφι.Ας μην απορουμε λοιπον και ας μην κανουμε πως ανακαλυψαμε ξαφνικα την αμερικη.Εδω και χρονια εχουν απομακρυνθει οι ελληνες οχι ολοι απο 
την εργασια στα χωραφια θεωροντας την υποτιμητικη και σκληρη ,και πως ταιριαζει στους αλλοδαπους και εχι στους ελληναραδες,Αν λοιπον σφιξουν ακομη τα πραγματα τοτε πιθανων να δουμε αυτην την στροφη ελληνων ανεργων προς την εργασια στο χωραφι .αν και τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα και για τον αγροτη που βλεπει χρονια με την χρονια να συρρικνωνετε δραματικα το εισοδημα του και πιθανων να εχουμε ακομη και παρατημα πολλων καλλιεργειων λογω οικονομικης αδυναμιας


.Η δουλειά στο χωράφι είναι σκληρή. Δεν είμαστε εμείς γι’ αυτά. Ας συνεχίσουν να την κάνουν οι Αλβανοί…» λένε οι Ελληνες.
Η οικονομική κρίση και η έξαρση της ανεργίας θα άλλαζε αυτή την αντίληψη, σκέφτηκαν κάποιοι, και πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν Ελληνες εργάτες γης.
Υπενθυμίζουμε , πως η Ενωση Νέων Αγροτών Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση-πρόσκληση και την έστειλε σε περιφέρειες, δήμους και ΜΜΕ, καλώντας ενδιαφερόμενους ανέργους από όλη την Ελλάδα να δουλέψουν για τέσσερις μήνες στην περιοχή.
Η πρόταση ήταν συγκεκριμένη και αφορούσε τετράμηνη απασχόληση έξι ημερών την εβδομάδα, με ημερομίσθιο 23 ευρώ, με παροχή και στέγης για όσους το επιθυμούν.
Ανοιξαν σχετικό λογαριασμό στο facebook, ανέθεσαν σε ένα μέλος τους να απαντά σε συγκεκριμένο τηλέφωνο και περίμεναν να κατακλυστούν από αιτήσεις, αλλά… διαψεύστηκαν.
«Την πρώτη εβδομάδα πήραμε μόλις 8 αιτήσεις κι από αυτές δεν ήταν καμία από την περιοχή μας. Από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κρήτη και άλλες περιοχές. Σκεφτήκαμε να το αφήσουμε ανοιχτό άλλη μία εβδομάδα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο. Συνολικά 27 ενδιαφερόμενοι», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος.
Οι περισσότεροι που δήλωσαν συμμετοχή είναι νέοι άνεργοι, χωρίς εμπειρία από αγροτική δουλειά, αλλά και γυναίκες άνω των 50 ετών, που έχουν ανάγκη από εργασία. 
http://www.laikoyra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum