Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Τι θα ψηφίσουν οι νέοι Βεροιώτες;;;

Στις εκλογές που έρχονται οι νεότεροι Βεροιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να επηρεάσουν τις εξελίξεις με την ψήφο τους...
Αν υπάρξει νέα Ελλάδα και δεν χαθούν όλα στο ευρωπαϊκό «χωνευτήρι» θα είναι ο κόσμος που αυτοί θα ζήσουν.
Όλες οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις , δημοσιοποιημένες και μη , καταλήγουν σε ένα και μόνον συμπέρασμα. Υπάρχει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή, στην τάση του εκλογικού σώματος . Είναι ηλικιακή Οι ψηφοφόροι από 18-40 ετών δείχνουν αποφασιστικότητα να αποδοκιμάσουν τα κλασικά κόμματα του δικομματισμού και τα Μνημόνια που εξυπηρετούν και υπηρετούν. Ψηφίζουν ριζοσπαστικά με την έννοια ότι επιλέγουν κόμματα και σχηματισμούς του αντιμνημονιακού μετώπου, χωρίς μάλιστα να διαχωρίζονται μεταξύ τους με αυστηρότητα , στη βάση της διάκρισης Δεξιά- Αριστερά.Βέβαια από συζητήσεις με νέους της πόλης μας είδαμε οτι ακόμα υπάρχουν άτομα που θα ψηφίσουν υποψήφιους των δύο μεγάλων κομμάτων με την λογική να τους βολέψουν κάπου!Κρίμα...Όπως επίσης κρίμα είναι να βλέπουμε πολλούς να παρουσιάζουν σαν μοναδική σωτήρια λύση την εκλογή Ν.Δ και Π.Α.Σ.Ο.Κ...προωθώντας τους κάθε μέρα!!
Η τελευταία δραματική διετία όμως δείχνει ότι δημιούργησε ένα σοκ. Ξαφνικά πολλοί από τις νεότερες γενιές, που δεν είχαν πουθενά στο μυαλό τους τον πόλεμο, τον διωγμό, την απώλεια της ευημερίας, την ανασφάλεια του αν υπάρχει επόμενη μέρα, κατάλαβαν ότι τίποτα ακόμη και σήμερα, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης , δεν είναι δεδομένο . Ότι αυτοί οι τύποι στο Μαξίμου ή στο Κοινοβούλιο ή στα υπουργεία ή στις συνόδους Κορυφής της Ευρώπης , δεν είναι απλά κάποιοι βαρετοί, ανούσιοι, διεφθαρμένοι τύποι . Είναι πρόσωπα των αποφάσεων . οι επιλογές τους, οι εξαρτήσεις τους, οι ιδιοτελείς φιλοδοξίες τους , ακόμη και η έκδηλη ανεπάρκεια τους, μπορούν με άμεσο τρόπο να επηρεάσουν τη ζωή και την προοπτική εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Τις δικές τους ζωές και πραγματικότητα.
Οι νεότερες γενιές δείχνουν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά και ενεργητικά στις κάλπες της Κυριακής. Και αυτό θα γίνει όχι για να συνυπογράψουν τα Μνημόνια της ντροπής και της εξαθλίωσης, αλλά για να δώσουν και αυτοί το παρόν στην ανατροπή των εξελίξεων, που ξεκινά και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα χρόνια για την Ελλάδα. Αλλά και για την Ευρώπη , που μια υπερεθνική ελίτ των τραπεζών και των διεθνών εταιρειών και οι πολιτικοί υπηρέτες τους , θέλει να μετατρέψει σε Ασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum