Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Διάρρηξη στον παλαιό ναό Αγ. Αναργύρων Βέροιας - Αφαίρεσαν λείψανα της Αγίας Ανυσίας, τάματα και χρήματα

Τον παλαιό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας διέρρηξαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (8-9/2) δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, αφαιρώντας τα λείψανα της Αγίας Ανυσίας που φυλάσσονταν στο σημείο, τάματα πιστών και μικρό χρηματικό ποσό, από το παγκάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του InVeria.gr. και ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οι δύο δράστες ξήλωσαν  την κόρνα του συναγερμού και στη συνέχεια παραβίασαν την πλευρική είσοδο του παλαιού ναού και ανενόχλητοι έπραξαν την ιεροσυλία.   

Για κακή τους τύχη, ένας αξιωματικός από το απέναντι συγκρότημα στρατιωτικών κατοικιών αντιλήφθηκε την παρουσία των δραστών και κάλεσε την Αστυνομία. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι πρόλαβαν τους διαρρήκτες στην έξοδο και τους καταδίωξαν πεζούς.

Οι δύο δράστες πήδηξαν στον χώρο πρασίνου μπροστά από το Ιερό των δύο ναών που βρίσκονται στο σημείο και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς την λεωφόρο Στρατού. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα εκ των δύο, ο οποίος προέβαλλε αντίσταση και κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών και πλέον κρατείται στην Α.Δ. Ημαθίας και ανακρίνεται από τους άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας.

Ο συνεργός του αγνοείται και μαζί του τα λείψανα της Αγίας Ανυσίας, ωστόσο διεξάγονται έρευνες από την Ασφάλεια Βέροιας και δεν αποκλείεται να συλληφθεί και αυτός.

2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum