Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έπρεπε να είχε γίνει πτώχευση την Κυριακή...!!!

Με αυτά που θα μας κάνουν θα είναι πολύ αργά για τον Έλληνα

Η Χρεοκοπία η Πτώχευση όπως και να την πεις έπρεπε να είχε γίνει την Κυριακά και ίσως να ήταν πάλι αργά ! Να έπρεπε να έχει γίνει πριν υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο. Αν θες να μάθεις γιατί διάβασε παρακάτω ......
Η Συνταγή του μνημονίου έχει αποτύχει παταγωδώς. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι και αυτό το μνημόνιο, δεν θα αποτύχει με τον ίδιο τρόπο, μάλιστα ήδη φωνές μιλάνε για νέα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο. Εξάλλου τα κονδύλια όλα του νέου μνημονίου είναι για την αποπληρωμή των δανείων που τρέχουν και δεν υπάρχει ευρώ η δραχμή (προτιμήστε νόμισμα) για την ποθητή ανάπτυξη. Δηλαδή με απλά λόγια μας δίνουν χρήματα που είναι για να...
τα πάρουν οι αυτοί στην Ελλάδα δεν μένει τίποτα.
Η πρώτη δανειακή σύμβαση ουσιαστικά μετέτρεψε 110 δις ευρώ ελληνικών ομολόγων σε ισόποσα ομόλογα αλλά με Αγγλικό δίκαιο ! Το δεύτερο μνημόνιο που οι εθνοπατέρες μας θέλουν τώρα να ψηφίσουν, θα αντικαταστήσουν μέσα από την διαδικασία του λεγόμενου PSI, παλαιά ελληνικά ομόλογα, σε νέα αξίας 130δις ευρώ αλλά με το Αγγλικό δίκαιο. Το Αγγλικό δίκαιο τι λέει ? γιατί δεν το αναφέρουν στον κόσμο στις δακρύβρεχτες δηλώσεις τους ?
Το Αγγλικό δίκαιο παρέχει αυξημένες εξασφαλίσεις στους κατόχους ομολόγων, είναι γνωστή εξάλλου οι Αγγλική αποικιοκρατική πολιτική θυμήσου τα νησιά Φόκλαντ. Το Αγγλικό δίκαιο λοιπόν αναφέρει ρητά πως, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας έκδοσης των ομολογιών, οι κατέχοντες δύναται να πληρωθούν από εθνικούς πόρους σε περίπτωση που το κράτος δεν μπορεί να τα εξοφλήσει σε χρήμα. Εκεί είναι και όλο το μυστικό !
Μέχρι σήμερα με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, θα μπορούσαν να απαιτήσουν, μέσο του Αγγλικού δικαίου δηλαδή μέσω εθνικών πόρων, μόνο τα 110δις ευρώ και θα έχαναν την μερίδα του λέοντος, μέσο του PSI περιορίζεται στα 130 δις ευρώ. Ουδείς ανακοινώνει φυσικά πόσο ήταν το αρχικό ποσό των ομολόγων πριν το κούρεμα και περιορίζονται μόνο σε ποσοστά. Τι και αν μόνο μέσα στον Μάρτιο θα λήξουν ομόλογα άνω των 80δις ευρώ (χωρίς PSI).
Το ενδιαφέρων τους στο να μην χρεοκοπήσει τώρα η Ελλάδα, δεν είναι παρά μόνο στο να μην χάσουν τα χρήματα τους οι Τράπεζες που έχουν τίτλους Ελληνικού Δημοσίου. Οι τράπεζες αυτές γνώριζαν πάρα πολύ καλά την οικονομική αλλά και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας όταν δάνειζαν τα υπέρογκα αυτά ποσά, άρα δεν φταίνε μόνο οι δανειζόμενοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι δανειστές. 
Έτσι καταλήγουμε εύγλωττα στο συμπέρασμα : Η χρεοκοπία θα έπρεπε να έχει γίνει πριν φτάσουμε στο πρώτο μνημόνιο, αν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό, μια και είναι ολοφάνερο πλέων, ότι οδηγηθήκαμε τεχνηέντως σε αυτό. Φυσικά οι απολαβές όλων όσων μας οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο, των 110 δις ευρώ, αλλά και μας οδηγούν στο δεύτερο, των 130δις ευρώ, σύνολο δηλαδή 240 δις, με ενδιάμεση στάση το μεσοπρόθεσμο (με το δεύτερο μνημόνιο εξηγείτε και ο όρος "Μεσοπρόθεσμο" που χρησιμοποιήθηκε) θα είναι τεράστιες από την διεθνή κοινότητα των τραπεζών.
Η μόνη ορθή και εθνικά ανεκτή λύση είναι, Άμεση χρεοκοπία και ορθή διαχείρισή εθνικού πλούτου ΤΩΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum