Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γκάφα του δήμου Βέροιας με την κυκλοφοριακή μελέτη


Σε γκάφα υπέπεσε ο δήμος Βέροιας στην διαδικασία δημοπράτησης της κυκλοφοριακής μελέτης. Συγκεκριμένα, δημοπράτησε την μελέτη, χωρίς να είναι φορέας υλοποίησης του έργου και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. 
Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η δήμαρχος μετά την συνάντησή της με τον κ. Μαγκριώτη εξασφάλισε 145.000 ευρώ για την κυκλοφοριακή μελέτη. Χωρίς να γίνει αποδοχή του ποσού, ξεκίνησαν οι διαδικασίες δημοπράτησης, αφού μάλιστα αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου κατά 3000 ευρώ (είχε καταγγελθεί από τον σύμβουλο Απόστολο Νεστορόπουλο για φωτογραφικός διαγωνισμός), έγινε η δημοπράτηση και αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου.
Στην συνέχεια όμως αποδείχθηκε ότι τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν ήταν μεν για την κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου Βέροιας, αλλά το έργο έπρεπε να το δημοπρατήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε (αν είχε γίνει προσπάθεια αποδοχής του ποσού όπως έπρεπε, θα είχε διαπιστωθεί ποιος ήταν ο φορέας υλοποίησης του έργου και το έργο θα δημοπρατούνταν από την Περιφέρεια).
Η ακύρωση του διαγωνισμού σημαίνει καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης (χάθηκε 1,5 χρόνος) και ενδεχομένως και αποζημίωση στον εργολάβο που κέρδισε τον άκυρο διαγωνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum