Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Απίστευτο! Τις αυλές των τμημάτων… κοσμούν τα υπηρεσιακά οχήματα της συνοριοφυλακής Βέροιας και Νάουσας!

Μη λειτουργικά και επικίνδυνα, με έντονο το φαινόμενο ακινητοποίησης τους το τελευταίο διάστημα και της… διακόσμησης των αυλών των Τμημάτων Δίωξης Λαθρομεταναστών, χαρακτηρίζονται από την Ένωση Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας τα περισσότερα από τα υπηρεσιακά οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τμήματα Γεωργιανών και Νάουσας βρίσκονται σήμερα να έχουν από ένα μόνο αξιόμαχο όχημα!
Η σημερινή κατάσταση και κατ’ επέκταση η μη σωστή χρήση των οχημάτων, έχει αποτέλεσμα τον ελλιπή αστυνομικό έλεγχο, τις μειωμένες προληπτικές αστυνομικές περιπολίες και τη μείωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας:
«… Τα περιπολικά πλέον δεν κρύβουν τις αδυναμίες τους. Με σοβαρές βλάβες σε όλα τα επιμέρους συστήματα των οχημάτων (μηχανικά, πέδησης, βλάβες στο σκάφος των οχημάτων, ακατάλληλα ελαστικά, περιπολικά που ξεπερνούν πολλές φορές στο διπλάσιο τα χλμ για προγραμματισμένο servis), δεν πληρούν καν τους απλούς κανόνες υγιεινής (δεν καθαρίζονται εσωτερικά και δεν γίνεται η απαραίτητη απολύμανση, δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ ή ανακυκλώνουν τα ίδια τους τα καυσαέρια στο χώρο της καμπίνας!)…»
Με αυτά τα οχήματα, όταν και αν είναι διαθέσιμα, καλούνται οι συνοριοφύλακες της Ημαθίας να εκτελέσουν υπηρεσία στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, με αυξημένο φόρτο εργασίας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο τη δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και των επιβαινόντων μεταγομένων ή και πολιτών ακόμα.
Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με το γεγονός ότι ο στόλος των οχημάτων των Τ.Δ.Λ. είναι πεπαλαιωμένος (12 ετών με πάνω από 700.000 χλμ το καθένα!) οδηγούν στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου οχημάτων.
«Από ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ και την FRONTEX, έχουν δοθεί (και εξακολουθούν να δίδονται) κονδύλια για την αγορά οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Παρόλα αυτά όμως αποδεικνύεται δυστυχώς πως αυτά τα κονδύλια και τα σχετικά προγράμματα δεν αγγίζουν τις Υπηρεσίες Δίωξης Λαθρομετανάστευσης», αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωσή της και παρακαλεί για την ικανή ανανέωση του στόλου των οχημάτων που απαιτούνται στις Υπηρεσίες Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών και Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum