Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Χαρ.Ουσουλτζόγλου: Να αλλάξουμε νοοτροπία

10-02-2012-2Την αναγκαιότητα αλλαγής νοοτροπίας από τους πολίτες, όσον αφορά τις – παράλογες συχνά - απαιτήσεις τους από τα συνεργεία του Δήμου, αλλά και την προσωπική τους στάση και συμμετοχή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από ακραία καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε η Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Κώστα Βοργιαζίδη, Άρη Λαζαρίδη, Θόδωρο Θεοδωρίδη και Βαρβάρας Σταυροπούλου, αλλά και εργαζομένων του Δήμου στην καθαριότητα και τον αποχιονισμό.
Η συνέντευξη είχε στόχο την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο σχετικά με τον αποχιονισμό και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο (χειριστές, οδηγοί μηχανημάτων, εργαζόμενοι στην καθαριότητα), που εργάζονται ασταμάτητα επί μέρες, αλλά και να δοθούν κάποια μηνύματα προς τους πολίτες, όπως εξήγησε η Δήμαρχος. Ταυτόχρονα, επιχειρήθηκε να δοθούν εμμέσως και κάποιες απαντήσεις στην κριτική της μείζονος μειοψηφίας για την οργάνωση του αποχιονισμού από την δημοτική αρχή.
Δήμαρχος: Η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα
Ο «απολογισμός» των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις είναι, σύμφωνα με την Δήμαρχο, θετικός. «Η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα», είπε διευκρινίζοντας ότι αυτό ισχύει τόσο στην πόλη, όσο και στους οικισμούς, τα χωριά και τα μαντριά του Δήμου.
10-02-2012-22Στην αρχή η Δήμαρχος εξήγησε την απουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας ότι την ίδια ώρα ο κ. Νίκος Μωϋσιάδης έδινε «μάχη» με τα χιόνια στην Καστανιά.
Αναφερόμενη στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν αυτές τις μέρες, σε 24ωρη βάση χειριστές και οδηγοί μηχανημάτων, εθελοντές αλλά και κάποιοι πολίτες, συμμετέχοντας στην διαδικασία του αποχιονισμού, η Δήμαρχος είπε ότι οφείλεται ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους.
«Περνάμε δύσκολες μέρες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι δεν μπορεί η πόλη να λειτουργεί το ίδιο με καύσωνα, με κανονικές συνθήκες, με χιόνι και δη με πολύ χιόνι», τόνισε η Δήμαρχος. Επεσήμανε ότι το κόστος του αποχιονισμού είναι τεράστιο, ενώ ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αντεπεξέλθει με το υπάρχον προσωπικό, καθώς δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις αλλά ούτε να χρησιμοποιήσει ιδιώτες (διότι το χιόνι δεν θεωρείται επείγουσα ανάγκη). «Το χιόνι ή όποιο άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν προσφέρεται για πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία», τόνισε η κ. Ουσουλτζόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum