Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Λ. Βαλαβάνης: "Ο δήμος Βέροιας μου παίρνει το σπίτι με νόμο δοσίλογης κυβέρνησης"


Το θέμα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης. "Εγώ έχω προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του καταλογισμού, και πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση, ήρθε ο δήμος Βέροιας, με νόμο της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου και μου παίρνει το σπίτι. Κανένας αιρετός μέχρι σήμερα δεν πειθάρχησε μέχρι σήμερα στο νόμο μιας δοσίλογης κυβέρνησης" τόνισε ο κ. Βαλαβάνης. 
Μιλώντας για την δημαρχειακή του θητεία, ο κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι λειτούργησε με αξιοκρατεία, ηθική και διαφάνεια, σημείωσε ότι πουθενά στο κείμενο του καταλογισμού δεν αναφέρεται ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα και ότι για όσες εξωλογιστικές πληρωμές έγιναν, συγκεντρώθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις αυτών που τα έλαβαν.
Η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Σταυροπούλου, πρώην συνεργάτης του κ. Βαλαβάνη στον δήμο Αποστόλου Παύλου, υπογράμμισε ότι ο πρώην δήμαρχος ήταν δίκαιος, ηθικός κι εργατικός, δεν υπεξαίρεσε χρήματα και ότι πορεύτηκε με όραμα.
Απαντώντας εκ μέρους του δήμου η κ. Αρχοντάκη δήλωσε ότι ενώ έγινε προσφυγή του κ. Βαλαβάνη στο Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έγινε αναστολή της είσπραξης της οφειλής. "Όταν έρθει ένας καταλογισμός πάει στους υπηρεσιακούς παράγοντες κι όχι στους αιρετούς" τόνισε η δήμαρχος χωρίς ωστόσο να απαντήσει για ποιο λόγο δεν περίμενε ο δήμος Βέροιας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum