Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις 12-12-12



Ένας αριθμός γεμάτος νόημα. Ανακαλύψτε όσα δεν ξέρετε και θυμηθείτε αυτά που είχατε ξεχάσει για το «12», μόλις που προλαβαίνετε.
Πρόκειται για την τελευταία διαδοχική ημερομηνία του αιώνα μας και για πολλούς αντιπροσωπεύει την τύχη, για κάποιους άλλους το ρομαντισμό και για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί ακόμη μία Τετάρτη του έτους.

Όπως και να χει, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, η συγκεκριμένη ημερομηνία φέρει μαζί της δώδεκα, τι άλλο θα μπορούσε, μάλλον διασκεδαστικά γεγονότα και δεισιδαιμονίες.

Έτοιμοι; Ξεκινάμε…

1. Χαρμόσυνες καμπάνες χτυπούν αυτή τη μέρα στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, όπου τα ζευγάρια παντρεύονται μαζικά, εκμεταλλευόμενα το γούρι των αριθμών. Δεν είναι μόνο η Ασία αλλά και η Αμερική που μπαίνει στο παιχνίδι.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατέδειξε τη ραγδαία αύξηση στις αιτήσεις γάμων, σε ποσοστό 1,446% σε σχέση με τα μυστήρια που τελέστηκαν στις 12-12-11.

2. Και προχωράμε στη διάσημη πλέον προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου. Για πολλούς αυτή η ημέρα είναι η αρχή του τέλους.

3. Η απάντηση στο ”τέλος του κόσμου” και στις προετοιμασίες ανά τον κόσμο για τον ερχομό του, η Αστρονομική Εταιρεία του Ειρηνικού καθιέρωσε τη 12η Δεκεμβρίου 2012 ως “Anti-Doomsday Day”. Μία μέρα αφιερωμένη στον εορτασμό της ορθολογικής σκέψης.

4. Οι λάτρεις των αριθμητικών συνδυασμών ενθουσιάστηκαν όταν οι δείκτες του ρολογιού τους έδειξαν 1:21:02, καθώς η συγκεκριμένη ώρα σχηματίζει την ημερομηνία που διαβάζεται ”από την καλή και την ανάποδη” το ίδιο.

Και για όσους δυσκολεύονται με τα αριθμητικά-είμαι μία από εσάς- δείτε αυτό: 2012-12-12 1:21:02 = 201212-1-212102

5. Όσοι δεν μπερδευτείτε με τον γρίφο του ”4”, αλλά χάσατε την ώρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έχετε ακόμη μία ευκαιρία στις 12:12:12

6. Όσοι ασχολούνται με τους αριθμούς σέβονται τον αριθμό ”12”, κυρίως λόγω των δυνατοτήτων διαιρετότητάς του.

Μπορεί να χωριστεί σε μισά, τρίτα, τέταρτα, έκτα και δωδέκατα. Έτσι, το μόνο που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι πως οι μαθηματικοί θα βρουν το 12-12-12 τρεις φορές πιο συναρπαστικό, από ότι ένα μοναχικό.

7. Σύμφωνα με την κινέζικη αριθμολογία ο αριθμός ”1” αποτελεί ένα νούμερο yang το οποίο κυβερνάται από τον Ήλιο και αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και τον ατομικισμό. Το ”2” είναι ένας αριθμός yin, ο οποίος κυβερνάται από τη Σελήνη και αντιπροσωπεύει την ισορροπία και τη συμμετρία.

Έτσι όταν το ένα μπει δίπλα στο άλλο και σχηματιστεί ο αριθμός ”12”, το yin και το yang ενώνονται. Με τον τρόπο αυτό εξισορροπείται η θηλυκή ενέργεια της Σελήνης και η αρσενική του Ήλιου. Το 12-12-12 είναι κομμάτι απόλυτης αρμονίας.

8. Το 3 αποτελεί έναν ουράνιο αριθμό που αποτελεί την ψυχή ή το Θεό. Το 4 είναι ο αριθμός της γης και της ανθρωπότητας. Έτσι, το προϊόν αυτών των αριθμών ορίζει το μακροχρόνιο και το ιερό.

9. Η 12η Δεκεμβρίου 2012 είναι ακριβώς 6 χρόνια, 6 μήνες, 6 ημέρες από την 6η Ιουνίου 2006, ή 06-06-06

10. Το ”12” είναι εν τη γενέσει του ένας σημαντικός αριθμός. Σκεφτείτε 12 μήνες το χρόνο, 12 ώρες μέρα και νύχτα, 12 ζώδια, 12 Ολύμπιοι Θεοί και πολλά άλλα. Α! και μην ξεχάσουμε τη δωδεκάδα των αυγών, που είναι φθηνότερη από την εξάδα. Τώρα νομίζω σας έπεισα…

11. Δεδομένου ότι περίπου 267 μωρά γεννιούνται κάθε λεπτό, πολλοί άλλοι άνθρωποι θα μοιράζονται την ίδια στιγμή γέννησης στις αντίστοιχες ζώνες ώρας τους ανά τον κόσμο.

12. Η συγκεκριμένη ημέρα απέκτησε συγκεκριμένη νοηματοδότηση για κάποιους φοιτητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, όταν είδαν ένα μήνυμα στον πίνακα της αίθουσας που έκαναν μάθημα.

Ο καθηγητής τους είχε γράψει: ”Στις 12-12-12 τελειώνει η προθεσμία να πάρετε το μάθημα. Αν δεν το κάνετε δε θα είναι μόνο το τέλος του κόσμου, αλλά και το δικό σας”.

Πώς αισθάνεστε μετά από όλα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum