Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Βέροια :"Ούτε ένα ευρώ έξω από την τοπική αγορά"


Έκκληση στο καταναλωτικό κοινό να προτιμήσουν την αγορά της Βέροιας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, απηύθυναν χθες με κοινή τους συνέντευξη τύπου, έμποροι, επαγγελματίες και κρεοπώλες. «Σύνθημά μας είναι να μην φύγει ούτε ένα ευρώ έξω από την τοπική αγορά. Η αγορά μας έχει τα πάντα και σε φθηνές τιμές» είπε εκ μέρους της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών ο Θωμάς Ζιώγας καλώντας παράλληλα τους συναδέλφους του να μην κατεβάσουν αυτοκίνητο στην αγορά για να υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες.
Σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει την λειτουργία των μικρών καταστημάτων και τις Κυριακές, ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την αντίθεσή του λέγοντας ότι δεν έχει κανένα νόημα από την στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις και οι αγρότες είναι απλήρωτοι.
Ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Νίκος Πατσιαβούρας πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση έχει ως στόχο να κερδίσει ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας την εμπιστοσύνη των τοπικών καταναλωτών. Επίσης είπε ότι θα ξεκινήσει μια προσπάθεια συνεργασίας με όλους τους φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις ώστε οι διοργανώσεις να γίνονται ημέρες που η τοπική αγορά είναι ανοιχτή.
Από την πλευρά των κρεοπωλών, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Νίκος Κακαφίκας είπε ότι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία έχουν ποιοτικό και φθηνό κρέας. «Αν ο κόσμος επιλέξει την τοπική αγορά, τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια» συμπλήρωσε ο κ. Κακαφίκας και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες τα κρεοπωλεία που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις (καθαριότητα, ποιότητα, έλεγχο από τις υπηρεσίες κλπ) θα φέρουν ένα σήμα για να γνωρίζει ο καταναλωτής ότι το κατάστημα τηρεί κανόνες ποιότητας και υγιεινής.
Τέλος στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο. Ο κ. Τσαμήτρος είπε ακόμη ότι η Δημοτική Κοινότητα θα επεξεργαστεί ένα πλάνο για την δημιουργία ετήσιας γιορτής τοπικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum