Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πόροι 60 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»



Την αποδέσμευση από την Κομισιόν, πόρων ύψους 60 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ανακοίνωσε... σήμερα ότι εξασφάλισε το υπουργείο Εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας με συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

«Αφήνουμε το 2012 με την επιτυχή έκβαση της αποδέσμευσης κοινοτικών πόρων ύψους 60 εκατ. ευρώ υπέρ της χώρας.

Η έγκριση πληρωμής επιβεβαιώνει την τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το υπουργείο, για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα "Κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων", το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Υπουργείο Εργασίας, μέσα από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, επικεντρώνει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η μεθοδικότητα και η συνέπεια των ενεργειών του υπουργείου μας αλλά και η πλήρης ανταπόκριση στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα θέσπισης θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, έκδοσης υπουργικών αποφάσεων καθώς και στις απαιτήσεις του σχετικού ελέγχου, που διενεργήθηκε από ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης διεθνούς κύρους, οδήγησε στην άρση των εμποδίων συγχρηματοδότησης και στην αποδέσμευση των παραπάνω πόρων.

Με άλλα λόγια κέρδισε η χώρα μας σημαντικούς πόρους που για κάποιους ήταν προεξοφλημένο ότι θα τους χάσουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας».

apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum