Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αθίγγανοι που ζούσαν πολυτελώς στη Βέροια οι δράστες της ληστείας του Γ.Πάριου


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας, η σπείρα που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε διαπράξει στη Γλυφάδα ένοπλη ληστεία σε συνεργάτη του Γιάννη Πάριου, αρπάζοντας ποσό περίπου
40.000 ευρώ – εισπράξεις από συναυλία του τραγουδιστή στα Γιάννενα. Τους πρόδωσε ο πολυτελής τους βίος.
Η σπείρα θεωρείται επίσης υπεύθυνη για σωρεία άλλων ληστειών σε όλη την Ελλάδα, σε βάρος πλασιέ κοσμημάτων και άλλων ατόμων που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Πρόκειται για μια ομάδα νεαρών Ρομά από την Βέροια, οι οποίοι διέμεναν σε ακριβές μεζονέτες και εμφανίζονταν με οικονομική άνεση, την οποία η Αστυνομία αποδίδει στις ληστείες.
Ειδικότερα, μετά από επιχείρηση αξιωματικών της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, πριν από τρεις μέρες στην Βέροια, με την συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 22 και 28 ετών και την επομένη (14-12-2012) στις Αχαρνές ένας ακόμα 24χρονος, ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον Ρομά, ηλικίας 17, 19 και 21 ετών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε πανελλαδική δράση και με ορμητήριο το τόπο καταγωγής τους, την Βέροια Ημαθίας, μετέβαιναν με τα αυτοκίνητά τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου εντόπιζαν άτομα που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα. Όταν τα άτομα με τα χρήματα ή τα κοσμήματα επιβιβάζονταν στα αυτοκίνητά τους, τα μέλη της σπείρας τους ακολουθούσαν με τα δικά τους οχήματα τους και όταν έφταναν στον προορισμό τους, με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα ή το αυτοκίνητο που στο χώρο αποσκευών του υπήρχαν χρήματα και τιμαλφή.
Στην περίπτωση του συνεργάτη του Γιάννη Πάριου, τον είχαν εντοπίσει στα Γιάννενα στις 24 Σεπτεμβρίου και τον παρακολούθησαν με τα αυτοκίνητα τους μέχρι την Γλυφάδα Αττικής. Όταν έφτασε στον προορισμό του και αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό του, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές και του αφαίρεσαν χαρτοφύλακα με χρήματα. Το αυτοκίνητο των δραστών, ύστερα από αναζητήσεις βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε αγροτική περιοχή στα Σπάτα.
Επίσης, τα μέλη της σπείρας, το πρωί της 28-11-12 εντόπισαν στην Βέροια δύο εμπορικούς αντιπροσώπους (πλασιέ) κοσμημάτων, την ώρα που δειγμάτιζαν κοσμήματα σε χρυσοχοείο της πόλης. Οι αντιπρόσωποι το απόγευμα της ίδιας μέρας επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους για Αθήνα, έχοντας τοποθετήσει στο χώρο αποσκευών τις θήκες με τα κοσμήματα. Τα μέλη της σπείρας τους ακολούθησαν σε όλη τη διαδρομή με τα αυτοκίνητα τους και όταν έφτασαν στην κατοικία τους στα Βριλήσσια τους επιτέθηκαν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το αυτοκίνητο με τα κοσμήματα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλειμμένο στο συνοικισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.
Σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες των δραστών στη Βέροια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι κρότου, μία κυνηγετική καραμπίνα, διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, 7.700 ευρώ και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum