Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες του δήμου Βέροιας


Συμβολική κινητοποίηση θα κάνουν την Δευτέρα οι αγρότες του Δήμου Βέροιας. Στις 10πμ, αντιπροσωπεία τους θα συναντήσει τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη και θα του επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους. Αυτό αποφασίστηκε χθες βράδυ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι για να καθοριστούν μορφές διαμαρτυρίας στις προβλέψεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
Την κεντρική τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στάθηκε σε τρία ζητήματα που θίγουν τους αγρότες. Το πρώτο είναι η φορολόγηση 13% επί των καθαρών κερδών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ποσοστό πρέπει να είναι χαμηλότερο και πρόσθεσε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο τρόπος υπολογισμού του καθαρού κέρδους. Για παράδειγμα σήμερα ως κέρδη φαίνονται και τα μεροκάματα στους εργάτες γης διότι δεν έπαιρνε κάποιο παραστατικό ο παραγωγός για να το εντάξει στα έξοδά του. Ένα άλλο σημείο διεκδίκησης είναι το πετρέλαιο. Οι παραγωγοί, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρέπει να διεκδικήσουν 50% επιδότηση. Τέλος το τρίτο σημείο αφορά την επιστροφή του ΦΠΑ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται να υποχωρήσει από το 11% στο 6%. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει για το 2013 και πρόσθεσε ότι όταν εφαρμοστεί η τήρηση βιβλίων, ο ΦΠΑ πρέπει να τηρείται εκτός βιβλίων. «Τα νέα μέτρα πλήττουν τους αγρότες. Δεν τους ενδιαφέρουν αν ανταπεξέλθουμε. Εμείς καλούμε τους αγρότες να παλέψουμε για αυτά που μας αναλογούν. Θέλουμε ο κόσμος της Ημαθίας να αντιδράσει δυναμικά» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Εκτός από την συμβολική κινητοποίηση της Δευτέρας, οι αγρότες της Ημαθίας θα βρίσκονται σε επαφή με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη χώρα και θα συμμετάσχουν σε μια δυναμική κινητοποίηση ακόμη κι αν χρειαστεί να κατέβουν στην Αθήνα.
Ένας αγροτικός σύλλογος
agrotes_makroxori1Εν τω μεταξύ γίνεται προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένας ενιαίος αγροτικός σύλλογος. Στόχος είναι να δημιουργηθούν γραφεία στην Βέροια τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τα κέντρα των Αθηνών για να μπορούν να δίνουν πληροφορίες και να υποστηρίζουν τον αγρότη χωρίς καθυστέρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum