Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Άναψαν και φέτος τα κέδρα στην Φυτειά (φωτορεπορτάζ)

Ένα πανέμορφο ρεπορτάζ από τον Νίκο Βουδούρη του inveria.gr

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, αλλά με... μούδιασμα στην ατμόσφαιρα (πολλοί το απέδωσαν στην οικονομική κρίση), τελέστηκε και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο του ανάμματος των κέδρων στην πλατεία της Φυτειάς. Οι διοργανωτές έδωσαν, ωστόσο, τον καλύτερό τους εαυτό, συγκεντρώνοντας από νωρίς τους κέδρους, αλλά και κατά την διάρκεια της τέλεσης του εθίμου, προσφέροντας σε όλο τον κόσμο τοπικά ποτά (κρασί και τσίπουρο) και εδέσματα.  

Την βραδιά... έντυσαν μουσικά Ναουσαίοι μουσικοί με ζουρνάδες και νταούλια, ενώ - όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια οι νεότεροι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού, συνέχισαν την βραδιά τους στην παραδοσιακή ταβέρνα "Τέξας" του Γρηγόρη Τσέου, που βλέπει πανοραμικά την πλατεία, καθώς και στην καφετέρια "Δρένια", σε ψηλότερο σημείο της Φυτειάς.

Το... έναυσμα για την αρχή της βραδιάς έδωσαν οι ζουρνάδες και οι εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής, κρατώντας αναμμένες δάδες, άναψαν την φωτιά.

Μεταξύ αυτών, οι βουλευτές Γεωργία Μπατσαρά και Κώστας Γιοβαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης (που εκπροσωπούσε την Δήμαρχο), ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Παυλίδης, Χρήστος Τσιούντας, Απόστολος Νεστορόπουλος, το τοπικό συμβούλιο της Τ.Κ. Φυτειάς, ο εφημέριος του χωριού Αρχιμ. Θεοφάνης Νικοδημόπουλος κ.α.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum