Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Οδηγειται σε κλείσιμο το Χ/Κ Σελίου (;)


Την πρώτη της συνέντευξη τύπου, χωρίς βέβαια την παρουσία όλων των Μ.Μ.Ε (ανάμεσα και το veria-city-news.blogspot.gr  παραχώρησε την Δευτέρα το μεσημέρι η νέα διοίκηση που ορίσθηκε από τις 10 Οκτωβρίου του 2012. Μετά απο απαίτηση δεκάδων αναγνωστών μας αναδημοσιεύουμε τα όσα λεχθησαν στην συνέντευξη απο τις εφημερίδες ΛΑΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ.  Στη συνέντευξη ήταν παρόντα όλα τα μέλη του δ.σ.  με τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Παντελίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Τσέλιο, τον Γραμματέα κ. Χρήστο Καψάλη, τον ταμία κ. Παντούλα Ευάγγελο, τον έφορο κ. Μάκη Τούσα και τα μέλη κ. Κατερίνα Κωστογλίδου και Γιώργο Μπαρμπαρούση.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παντελίδης τόνισε τα εξής:  «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τι γίνεται γιατί μέχρι τώρα υπάρχει σιγή ιχθύος από το Χιονοδρομικό Κέντρου Σελίου, πώς θα λειτουργήσει και γιατί, ώστε να λυθούν κάποιες εύλογες απορίες που υπάρχουν και από τον κόσμο της Βέροιας αλλά και από πολλούς δημοσιογράφους.

Γνωρίζεται όλοι ότι το Σέλι αποτελεί την δύναμη πυρός για τον χειμερινό τουρισμό της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα.  Το να λειτουργήσει ένα χιονοδρομικό κέντρο χρειάζονται δύο άξονες. Το ένα είναι ο τεχνικός  άξονας δηλαδή τι συμβαίνει με τα μηχανήματα και ο άλλος είναι ο οικονομικός – διοικητικός άξονας. Δυστυχώς ή ευτυχώς το Σέλι λειτουργεί υπό το καθεστώς του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου δηλ. είμαστε Δημόσιο. Αυτό έχει και υπέρ και κατά. Το εύκολο είναι ότι κάθε δύο χρόνια αλλάζει διοίκηση, και αλλάζει γιατί να μην κρυβόμαστε η τοποθέτηση είναι πολιτική απόφαση.

Δεν εξετάζουνε ούτε τα προσόντα ούτε τις γνώσεις αυτών που διορίζουν, είναι καθαρά πολιτική απόφαση… Το χιονοδρομικό λοιπόν αν έχει χιόνια λύνονται όλα τα προβλήματα., λειτουργεί, ο κόσμος κάνει σκι, υπάρχουν έσοδα κάποια προβλήματα δεν τα βλέπουν, αν όμως δεν έχει χιόνια τότε παρουσιάζονται περισσότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούνε.

Η σημερινή διοίκηση και θέλω να σημειώσετε τα βασικά τόνισε ο κ. Παντελίδης  για τα προβλήματα που πρέπει  να καλύψει και να αντιμετωπίσει Από τον Ιούλιο η ΕΛΣΤΑΤ, ελληνική στατιστική υπηρεσία έβγαλε από τον κρατικό προϋπολογισμό το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και του Σελίου επειδή έχουν ίδια έσοδα. Όπως μάλιστα μας ενημέρωσαν από την ΓΓΑ θα έχουν μόνο φιλική συμμετοχή.!! Ενώ μέχρι πέρσι όλα τα έξοδα καλύπτονταν από τον προϋπολογισμό που ερχόταν από την πολιτεία.

Δεύτερο σοβαρό θέμα είναι οι περικοπές που γίνονται λόγο του μνημονίου γενικά και κυρίως οι σχέσεις που έχουν αλλάξει στα εργασιακά.  Δεν μας επιτρέπουνε να κάνουμε προσλήψεις, ειδικά εποχιακό προσωπικό, όπως είναι τα δίμηνα, τετράμηνα, εξάμηνα,  είναι εντολή της Τρόικα, και έτσι αποκλείεται να κάνουμε προσλήψεις προσωπικού για να λειτουργήσει το κέντρο. Για παράδειγμα τα τελευταία δίμηνα που δόθηκαν πέρσι θα καταλογισθούν από την επίτροπο στην τελευταία διοίκηση του ΕΧΚ Σελίου.!!!
  
Δεν τα ενέκρινε γιατί δεν τα ενέκρινε και η ΓΓΑ

Τρίτον αναλάβαμε αργά στις 10-10-2012 μέχρι να γίνει ενημέρωση παράδοση παραλαβή ξεκινήσαμε ουσιαστικά στις 12-11-2012. Ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ένα γεγονός που πρέπει να το αναγνωρίσω και στον τοπικό τύπο που έκανε συνεχής αναφορές για το θέμα.

Προτεραιότητα στις τεχνικές εργασίες

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού κέντρου Σελίου κ. Παντελίδης είπε ακόμη: «Οι προτεραιότητες που βάλαμε ήταν οι τεχνικές δηλ. να λύσουμε τα προβλήματα των Λιφτ των αναβατήρων, μετά των μηχανημάτων διάστρωσης και στο τέλος των εκχιονιστικών μηχανημάτων. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αφού τα μισά λιφτ  έπρεπε να περάσουν τον έλεγχο της 5ετίας, και της 10ετίας ακόμη στην γλωσσά του χιονοδρομικού κέντρου. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται από εξειδικευμένη εταιρεία που έρχεται από την Ιταλία κάνει τους έλεγχους και δίνει το ΙSΟ για να μπορέσουμε να πάρουμε και το σήμα από τον ΕΟΤ.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία του κ. Νουλίκα που έτρεξε γρήγορα τις διαδικασίες και μας βοήθησε πάρα πολύ.  Έτσι με βεβαιότητα σας λέω ότι σήμερα κρεμάστηκε και η τελευταία καρέκλα και τα λίφτ μας είναι έτοιμα με όλους τους ελέγχους και όλους τους κανόνες ασφάλειας. Επίσης έχουμε στην διάθεση μας μετά από σέρβις και τις επισκευές τα μηχανήματα και περιμένουμε το χιόνι, ώστε να λειτουργήσει το κέντρο.

Την ευθύνη του αποχιονισμού του Δρόμου

Μιλώντας για το καθάρισμα του δρόμου από την διασταύρωση του Τριποτάμου μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο ο κ. Παντελίδης τόνισε τα εξής. «Έγινε μια συνάντηση και με την πρώην Νομαρχία αλλά και τον Δήμο Βέροιας, όπου μας δηλώθηκε αδυναμία συντήρησης και καθαρισμού του δρόμου, με αποτέλεσμα να αναλάβουμε εμείς με τα μηχανήματα και τον καθαρισμό από την επίσημη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του κέντρου, που προσδιορίζεται για τις 20-21 Δεκεμβρίου 2012.


Προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά.

Κατατέθηκε προϋπολογισμός που φθάνει τις 460.000 περίπου ευρώ αλλά μάλλον θα υπάρξουν περικοπές δήλωσε ο κ. Παντελίδης.

Προσλήψεις προσωπικού

Σε συζήτηση που έγινε με την ΓΓΑ και τον υφυπουργό κ. Ιωαννίδη  όλο το Δ.Σ μας έδωσε την ευχή του! Τα παγώματα είναι πολύ δύσκολα πρέπει να βρείτε τρόπους να κάνετε προσλήψεις και να λειτουργήσετε. Δεν υπάρχει περίπτωση η ΓΓΑ να μας εγκρίνει εποχικό προσωπικό ούτε για πλάκα.. Μόνιμο προσωπικό δεν υπάρχει και έτσι αναζητούμε λύσεις να λειτουργήσουμε τόνισε ο κ. Παντελίδης.

Οι λύσεις που προς το παρόν υπάρχουν είναι. Αυτοί που ενδιαφέρονται να βγάλουνε μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, να γραφτούν στο ΤΕΒΕ έστω και για τρεις μήνες,  Μία άλλη λύση είναι να συνεργασθούμε με δύο εταιρείες, μία θα δημιουργήσει ένα πάρκο πίστας το λεγόμενο SNOB PARK και μέσω αυτής της εταιρείας να προσλάβουμε κάποιο εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να λειτουργήσουν οι αναβατήρες. Και να γίνεται η επίστρωση του χιονιού και να έλεγχουν το κέντρο.

Η δεύτερη εταιρεία είναι αυτή με την οποία συζητάμε να δημιουργήσουμε τις  ηλεκτρομαγνητικές κάρτες και αυτή η εταιρεία βάση της δομής μπορεί να προσλάβει προσωπικό.  Θέλουμε να γίνουν όλα νόμιμα και να μην υπάρχει κάποιος εργαζόμενος στον αέρα.  Όμως με αυτή την ρύθμιση επιτέλους τα εισιτήρια θα αποδίδουν ΦΠΑ.»

Τελειώνοντας την συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΕΧΚ Σελίου κ, Παντελίδης δεν παρέλειψε να μας πει και για τις ανησυχίες του που αφορούν κυρίως τις προσλήψεις γιατί όπως τόνισε αν δεν πάρουμε προσωπικό το ΕΧΚ Σελίου για πρώτη φορά θα παραμείνει κλειστό. Τον λόγο πήραν και τα μελή του Δ.Σ.  τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και έδειξαν ένα πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας αφού οι αποφάσεις πιάνονται ομόφωνα.
Άλλες ενέργειες   Ολοκληρώνοντας, ο κ. Παντελίδης μίλησε και άλλες ενέργειες που έχουν γίνει, όπως: “Ηρθαμε σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, στον οποίο το ΕΧΚΣ θα διαθέσει ένα χώρο, ώστε ο παραγωγός που παράγει και εκθέτει τα προϊόντα του, να τα γνωρίσει ο επισκέπτης και να γίνει καταναλωτής. Θέλουμε επίσης να προωθήσουμε την ιδέα: SKIBUS ΣΕΛΙ. Που σημαίνει ότι ο επισκέπτης στο ΧΚ θα παίρνει μια κάρτα, η οποία θα του παρέχει επιστροφή χρημάτων και μπόνους, κάτι το οποίο θα αποτελέσει κίνητρο, για την προσέλευση τουριστών αποφέροντας έτσι περισσότερα έσοδα και συγχρόνως προσδίδοντας μεγαλύτερη αίγλη στο ΕΧΚΣ”.
Μετά τον κ. Παντελίδη, το λόγο πήρε ο κ. Παντούλας, ο οποίος έκρινε πρωτίστως απαραίτητη τη στήριξη της διοικούσας επιτροπής του ΕΧΚΣ, τόσο σε πρώτο, όσο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. “Είμαστε 7 άτομα εθελοντές, μας διόρισε η πολιτεία, αλλά θέλουμε τη βοήθεια και τη στήριξη της Δημάρχου Βέροιας και του Αντιπεριφερειάρχη, σ΄ όποια πρωτοβουλία θα αναλάβουμε.
Θέλουμε να συνδράμουν στο έργο μας για να το φέρουμε σε πέρας” τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο ίδιος ακόμα επεσήμανε την ανάγκη να είναι ανοιχτός ο δρόμος από τον Τριπόταμο μέχρι το Σέλι, προκειμένου - όπως είπε - να αποφευχθεί (ως άνθρωπος που προέρχεται από το στρατό και γνωρίζει πολύ καλά τέτοιου είδους θέματα) το μποτιλιάρισμα με οδηγούς, που θα χρειασθεί να βάζουν αλυσίδες.  
Από την πλευρά της, η κ. Κωστογλίδου Κατερίνα τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των μελών του ΔΣ, η οποία και φαίνεται από το ότι οι αποφάσεις είναι ομόφωνες στις συνεδριάσεις και καταγράφονται στα πρακτικά, και ευχήθηκε ”η δική μας διοίκηση να έχει θετικά αποτελέσματα στο τέλος της θητείας της”, ενώ ο κ. Γιώργος Μπαρμπαρούσης επεσήμανε τη μείωση τιμών που έχουν γίνει στο Σέλι.  
Με τη σειρά του, ο κ. Τσέλιος υπογράμμισε το καλό κλίμα που υπάρχει στη διοικούσα επιτροπή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Για εμάς προτεραιότητα είναι να κάνουμε μια διάφανη διοίκηση, γιατί υπηρετούμε το χιόνι και όχι τη λάσπη. Πιστεύω θα γίνει μια έντονη προσπάθεια για σωστή διοίκηση και οικονομική διαφάνεια”.
Επόμενος ομιλητής υπήρξε ο κ. Καψάλης, ο οποίος είπε αρχικά: “Εμείς δεν θέλουμε τίποτα μαύρο. Παρά μόνο λευκό”. Και συνέχισε λέγοντας: “Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα εργάζεται υπό κανονικές συνθήκες εργασίας και για εμάς το στοίχημα είναι: Η προσέλκυση τουριστών στο Σέλι. Κάτοικοι από τις γύρω περιοχές να έρχονται στο Σέλι”.  
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Τούσας Θωμάς, ο οποίος υπογράμμισε “το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει με όλα τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής, και με μπροστάρη τον πρόεδρο που είναι γνώστης στα Χιονοδρομικά πράγματα, είναι όλα έτοιμα για να λειτουργήσει σωστά το ΕΧΚΣ. Και είναι προσπάθεια που έχει γίνει πέρα από τα ανθρώπινα δεδομένα. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση”.
Πηγή : ΛΑΟΣ κ ΗΜΕΡΗΣΙΑ,sportorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum