Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Γκρουπ θρησκευτικών τουριστών από την Γερμανία στην Ημαθία

Έφτασε τη Δευτέρα στη Βέροια το 1ο γκρουπ Γερμανών τουριστών, με ενδιαφέρον τον θρησκευτικό τουρισμό, στα πλαίσια των προσπαθειών της Π.Ε. Ημαθίας για την προώθηση αυτής της μορφής του τουρισμού. Μέσα από τη συμμετοχή της στις Διεθνείς Εκθέσεις Θρησκευτικού Τουρισμού στη Γερμανία, τις δημόσιες σχέσεις με τους οργανωτές και τη προβολή, ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό με στόχο την επίσκεψη περίπου 3.000 Γερμανών τουριστών στην περιοχή μας για το 2012.  
Το σημαντικότερο είναι ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκε και μία διανυκτέρευση στην Ημαθία και έτσι η παραμονή τους αυξήθηκε από μονοήμερη επίσκεψη σε διήμερη.

 Το 1ο γκρουπ των Γερμανών, από την περιοχή του Dusseldorf, με ιερωμένους και γενικά ανθρώπους με υψηλή κοινωνική και οικονομική στάθμη, συνόδευε ο οργανωτής των Εκθέσεων και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου γραφείου θρησκευτικού τουρισμού PIGASUS κ. Ανέστης Οσιπίδης,  για το λόγο ότι το γκρουπ ακολούθησε και τηλεοπτικό συνεργείο της DEUTSCHE WELLE, το οποίο  την Πέμπτη το βράδυ θα παρουσιάσει σε εκπομπή τα αξιοθέατα και την ιστορία της περιοχής μας.

 Το βράδυ, στο οινοποιείο Χρυσοχόου, τους Γερμανούς επισκέπτες υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο υπ. Τουρισμού Γιώργος Σαλιάγκας, που είχαν σημαντικές συζητήσεις με τους οργανωτές αλλά και τους ίδιους τους τουρίστες για την ανάπτυξη συνεργασιών που θα οδηγήσουν στην αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία.

 Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στην ταυτότητα της περιοχής και  παραχώρησε  συνέντευξη στο συνεργείο της Deutsche Welle όπου αναφέρθηκε στην ιστορία, τα τουριστικά ενδιαφέροντα και τις υποδομές της Ημαθίας.

 Στους επισκέπτες μοιράστηκε πλούσιο διαφημιστικό υλικό και ευχάριστη έκπληξη γιαυτούς ήταν το χορευτικό συγκρότημα των Λευκαδίων , προσκεκλημένο από την  Π.Ε. Ημαθίας.

 Την Τρίτη το πρόγραμμα της επίσκεψης του γκρουπ περιλαμβάνει τη Βεργίνα και την πόλη της Βέροιας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα Βυζαντινά της μνημεία και το Βήμα του Απ. Παύλου.

 Οι προσπάθειες της Π.Ε. Ημαθίας για την προσέλκυση Θρησκευτικών τουριστών θα συνεχιστεί έντονα, με επόμενη ενέργεια τη δυναμική της συμμετοχή στην Εκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Mannheim της Γερμανίας από 17 έως 20 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum